WRC Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Witam Staram się wykonać owiewkę silnika, wylaminowałem 3-4 warstwy tkaniny 80g/m na kopycie ze styroduru żywicą l285 i pytanie brzmi- jeśli okaże się to za mało czy mogę następnego dnia, po około 12 godzinach położyć kolejne warstwy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Myślę, że można tylko trzeba zmatowić powieszchnie zewnętrzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Dziękuję za odpowiedź jeśli laminat będzie twardy to zmatuje i położe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Nie wiem, czy po 12 godzinach żywica osiągnie Ci pełną twardość. Może prościej będzie wzmocnić owiewkę od środka rowingiem, np. tak? Lżej będzie na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam wylaminowałem 3-4 warstwy tkaniny 80g/m na kopycie ze styroduru żywicą l285 i pytanie brzmi- jeśli okaże się to za mało czy mogę następnego dnia, po około 12 godzinach położyć kolejne warstwy ? Wydaje mi się , że jest mowa o formie na kabinkę i jej usztywnienie gdyby była miekka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam Staram się wykonać owiewkę silnika... Ja jednak obstawiam maskę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wszystko jedno - 12 godzin to mało. Po 24 godzinach trzeba zmatowić powierzchnie i można kłaść dalej. Sądząc po gramaturze i ilości warstw tez bym obstawiał na maskę, bo na formę to trochę nie te proporcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tak to osłona silnika, ma zakryć silinik zdz50 w modelu frontier senior xxl homemade, po 18h nie kleiło sie więc zmatowałem i położyłem kolejne warstwy, waga, że tak powiem nie gra roli, po niedzieli szlifowanie i szpachlowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Witam Staram się wykonać owiewkę silnika, wylaminowałem 3-4 warstwy tkaniny 80g/m na kopycie ze styroduru żywicą l285 i pytanie brzmi- jeśli okaże się to za mało czy mogę następnego dnia, po około 12 godzinach położyć kolejne warstwy ? Wcześniej warto jest wykonać odpowiedniej wielkości próbkę z tkaniną i żywicą którą zamierzamy użyć i wówczas wiadomo ile warstw potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 24 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wcześniej warto jest wykonać odpowiedniej wielkości próbkę z tkaniną i żywicą którą zamierzamy użyć i wówczas wiadomo ile warstw potrzeba.Fakt poszedłem trochę na żywioł a że nie mogłem skończyć wszyztkiego na raz dlateo pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabcio Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 I co - dawałeś dodatkowe warstwy? Ja wczoraj laminowałem w formie maskę do Edge'a. 3 warstwy tkaniny (40 + 80 +110 g/m2) na Epidianie. Dziś po rozformowaniu mogę powiedzieć, że wystarczy. Jest dość cienko, ale wystarczająco sztywno. Maska Ultimate'a, którą tu pokazywałem też ma tylko 3 warstwy tkaniny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 I co - dawałeś dodatkowe warstwy? Ja wczoraj laminowałem w formie maskę do Edge'a. 3 warstwy tkaniny (40 + 80 +110 g/m2) na Epidianie. Dziś po rozformowaniu mogę powiedzieć, że wystarczy. Jest dość cienko, ale wystarczająco sztywno. Maska Ultimate'a, którą tu pokazywałem też ma tylko 3 warstwy tkaniny.Tak dowaliłem jeszcze 2 warstwy, wyszło jak na zdjęciu wyżej w poniedzialek przeszlifuje i może uda się zdjąć z kopyta no i napeqno bez szpachlowania się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi