Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje pilota do pojazdu którego nazwa nie jest mi bardzo znana, może ktoś coś więcej będzie wiedział?
Z racji tego, że nie jestem w stanie wrzucić fotek na forum (coś się wiesza przeglądarka) podsyłam link do dysku google.

https://goo.gl/photos/iUSP63fmkBmv9i6x8

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Nic z tym nie zrobisz. To posiada nadajnik na 27 Mhz, z dedykowanym kanałem. Jedyne co można to jakiś tani nadajnik+odbiornik+regulator dwukierunkowy i jakieś serwo do kręcenia kierownicą

Opublikowano

Mam nadajniki na 27Mhz ale na żadnym nie działa (znaczy działa ale auto robi co chce:D) Więc na pewno auto działa na jakieś "pośredniej" częstotliwości kiedyś miałem do niego taki srebrny pilot w stylu amerykańskim (lata 90)

Opublikowano

Czyli brakuje tylko wspólnego kanału. Może gdzieś na płytce odbiornika będziesz miał podany nr kanału lub dokładną częstotliwość. Jeżeli nie będzie takiej samej jak w nadajniki to nic nie zdzialasz. Pozostaje wymiana kwarcy na tą samą częstotliwość i ten sam kanał

Opublikowano

Szczerze mówiąc zielony jestem w tym temacie postaram się zrobić dzisiaj bardzo dokładne fotki płytki może uda się Wam coś dojrzeć, 27Mhz i 27.145 nie funguje :(

Dodaje link do fotek z płytki może ktoś pomoże mi to rozszyfrować :)

https://goo.gl/photos/wNd8VdUEpXhXMR91A

Edit: chciałem wrzucić film jak działa ten samochodzik ale mój telefon strzela fochy i nagrywa filmy w formacie którego nie da się odtworzyć :lol:

Opublikowano

Teraz już wszystko jasne, ok dzięki wielkie za pomoc! Teraz jak wiem, że to nikko znalezienie odpowiedniego modelu i nadajnika nie będzie problemem.

Opublikowano

Ja na tych płytkach nie widzę żadnego kwarcu. Podejrzewam że jest to najprostszy odbiornik superreakcyjny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.