radziu45 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Witam jak w temacie . Zmajstrowałem sobie takie urządzenie i prubóję wytłoczyć kabinę no i lipa fojia się robi biała a nie chcę się zrobić na tyle plastyczna żeby to zadziałało . No i pytanie czy musi być do tej metody jakaś specjalna folia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Poczytaj ten wątek http://rcclub.eu/viewtopic.php?f=17&p=133248#p133248 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Spróbuj użyć takiej folii. Jest przeznaczona do tłoczenia na ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 To ja dodam, iż materiał którego prawdopodobnie użyłeś to APET.Posiada on mały zakres od momentu kiedy się robi plastyczny do momentu przegrzania. Znacznie wygodniej stosuje się PET-G, w którym ten zakres jest znacznie większy i ryzyko przegrzania jest o niebo mniejsze. Do głębokich wytłoczeń np masek można stosować HIPS, niemniej chyba nie występuje on w kolorze przezroczystym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 To te nazwy APET , PET-G . HIPS to są nazwy handlowe ? W sklepie tak można pytać . A czy PCV nadaje się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 To co podałem, to typy tworzyw. Nie podawałem konkretnych nazw handlowych, żeby nie nakierowywać na żadnego producenta. Jeśli użyjemy w/w, to sprzedawca powinien polecić nam odpowiedni materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Witam . Udało mi się kupić tworzywo PET-V i po drugiej próbie wyszło coś takiego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 No i elegancko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 No nie jest jakoś super ale jak na pierwszy raz może być . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi