Skocz do zawartości

[P] Plany dwupłatowca

Grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos mogl by mi podeslac plany jakiegos modelu dwupłata (nie musi byc redukcja)na silnik 2.5-3.5ccm.na e-maila

g_hucher@o2.pl

z gory dziekuje i bede wdzieczny

Opublikowano

Podaj rozpiętość jaka ma być.Zmniejszę Ci te plany.

Opublikowano

Mam ASP FS30AR i model 1200-1300g to max dla tego silnika.Z mocą 0,5KM za wiele się nie zrobi.Ja nie korzystam z AutoCad tylko z TurboCAD.Drukowanie w TC w pełnej skali robi się w ten sposób że zaznacza się w ustawieniach skalę drukowania na FULL SIZE.W razie problemów daj znać na GG.

Opublikowano

Jak bym robił to gdzieś około 950-1000 mm, nie większy no i lekko trzeba zrobić model.Ale da się lekko, wywalić trochę żeberek ze skrzydła, wyażurować kadłub, wzmocnienia w kadłubie ze sklejki brzozowej można zmienić na sklejkę topolową albo jakąś lekką.Góra kadłuba jest ze sklejki 0.8mm ale można by zrobić z balsy 1,5-2 mm.Znam ten model bo kadłub do niego leży w piwnicy od dwóch lat :( .Jakoś po kontuzji nogi i wyłączeniu z modelarstwa na dłuższy czas zapomniałem o tym modelu.Może go kiedyś dokończę.

Opublikowano

Dzięki.Nie ma problemu.Jak coś będzie potrzebne to daj znać na GG.A noga? No cóż, zapomniałem już co to znaczy przebiec chociaż 5 metrów i nieprędko się dowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.