Marcinmb Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam Na komunie :devil: :mrgreen: dobre pare latek temu(z 7 latek bedzie )dostlaem silniczek 2.5ccm MVVS.Do dzis dnai niepotrafie go odpalic.. Co roku probuje ale po 2 dniach prob i poobijanego palca wywalam go w kat...Czy ktos wie co zrobic zeby ten maluszek zakaszlal i odpalil??na jakim paliwie go uruchamiac?Chcialem se do niego jakas malutka akrobatke zbudowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 wiem tylko że paliwo standard 20/80 Tyle Ci moge powiedzieć, ja mam 3,5ccm i własnie takie paliwo jest do niego zalecane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 No paliwo może być tradycyjne 80/20. A czym grzejesz świecę? A sprawdzałeś czy świeca dobrze grzeje, na ile obr. odkręcałeś iglice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Marcinmb, pokaż fotkę, czy to żarówa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 hehhe az tak nieiwedzacy niejstem wiem czym sie rozni silnik samozaplonowy od zarowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 ...jeśli swieca śwoeci na pomarańczowo, to nie ma bata, żeby nie odpalił.Śmigło 200x100, czyli 8x4-5, paliwo na wysokości rozpylacza, std, kopa i łaski nie robi; palić musi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 I jeszcze odkręć iglice na 2-2,5 obrotu. jeżeli nie zapali to iglice wykręć całkowicie i przedmuchaj gaźnik bo możliwe ze jak trochę paliwa zostało po poprzednich próbach to olej tam pozostał i silnik nie będzie chciał zapalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Marcin jeżeli jest to dla ciebie możliwe przyjechać do Sosnowca to silnik na 100%odpalimy. Podaj swój nr.telefonu na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.