Jump to content

2.5ccm MVVS

Marcinmb

Recommended Posts

Posted

Witam

Na komunie :P :devil: :mrgreen: dobre pare latek temu(z 7 latek bedzie )dostlaem silniczek 2.5ccm MVVS.Do dzis dnai niepotrafie go odpalic.. :) Co roku probuje ale po 2 dniach prob i poobijanego palca wywalam go w kat...Czy ktos wie co zrobic zeby ten maluszek zakaszlal i odpalil??na jakim paliwie go uruchamiac?Chcialem se do niego jakas malutka akrobatke zbudowac...

Posted

wiem tylko że paliwo standard 20/80 :) Tyle Ci moge powiedzieć, ja mam 3,5ccm i własnie takie paliwo jest do niego zalecane :D

Posted

No paliwo może być tradycyjne 80/20. A czym grzejesz świecę? A sprawdzałeś czy świeca dobrze grzeje, na ile obr. odkręcałeś iglice?

Posted

...jeśli swieca śwoeci na pomarańczowo, to nie ma bata, żeby nie odpalił.Śmigło 200x100, czyli 8x4-5, paliwo na wysokości rozpylacza, std, kopa i łaski nie robi; palić musi :wink:

Posted

I jeszcze odkręć iglice na 2-2,5 obrotu. jeżeli nie zapali to iglice wykręć całkowicie i przedmuchaj gaźnik bo możliwe ze jak trochę paliwa zostało po poprzednich próbach to olej tam pozostał i silnik nie będzie chciał zapalić

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.