LotniskoMoszowice Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Silnik na naładowanym pakiecie wydaje dziwny dźwięk (jakby o coś tarł, to raczej nie możliwe) Poza tym silnik nie osiąga normalnej pełnej mocy. Proszę o pomoc! MVI_2920.MOV
Matijus Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Obstawiam łożyska oryginalne są strasznie słabe ja wymieniałem też. Nawet słychać że ciężko się rozpędza mój to odrazu pełna moc była. 1
LotniskoMoszowice Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Obstawiam łożyska oryginalne są strasznie słabe ja wymieniałem też. Nawet słychać że ciężko się rozpędza mój to odrazu pełna moc była. Ale wcześniej było ok; to co teraz wymienić? Jaki to koszt?
Matijus Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Wcześniej zawsze jest ok łożyska się zużywają. Co do kosztów nie pamiętam już jakiś czas temu wymieniane. Musisz wykręcić silnik i dostać się do łożysk wtedy suwmiarka w rękę i szukaj. Coś pamiętam że razem z wysyłką 20zl wyszło jakoś. 1
dziobak Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Warto sprawdzić ,bo nieraz magnesy potrafią się odkleić 1
LotniskoMoszowice Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Dziękuje wszystkim,jutro sprawdzę i odpiszę Dobrej nocy
LotniskoMoszowice Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Silnik rozkręcony, w dobrym stanie wszystko z nim w porządku. Nie wiem już o co tu chodzi....Ps. Magnesy na swoim miejscu
Matijus Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Łożyska kręcą się bez problemu? Nie mają luzu? Jakie masz tam smiglo bo widzę że chyba nie oryginalne
LotniskoMoszowice Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Łożyska kręcą się bez problemu? Nie mają luzu? Jakie masz tam smiglo bo widzę że chyba nie oryginalne Wszystko się kręci z normalnym oporem, śmigło to 6 x 4 ( nie fabryczne)
Elkojote Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 A połączenia od regulatora do silnika starannie zalutowane ?? Zaprogramuj jeszcze raz zakres gazu ,może regulatorowi coś odbiło .
elpazo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 . Na sto procent masz nie wyważone śmigło lub krzywe łopatki zmiana na inne dużo Ci powie.
Arni Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Silnik na naładowanym pakiecie wydaje dziwny dźwięk (jakby o coś tarł, to raczej nie możliwe) Poza tym silnik nie osiąga normalnej pełnej mocy. Proszę o pomoc! Zdaje mi się czy kolega ma odwrotnie założone śmigło na tym filmiku ?
Matijus Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zdaje mi się czy kolega ma odwrotnie założone śmigło na tym filmiku ? Też miałem to napisać po powrocie do domu i sprawdzeniu filmiku jeszcze raz bo miałem domysły :V A jeszcze chwila i byśmy chłopakowi kazali wymienić samolot cały
LotniskoMoszowice Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Też miałem to napisać po powrocie do domu i sprawdzeniu filmiku jeszcze raz bo miałem domysły :V A jeszcze chwila i byśmy chłopakowi kazali wymienić samolot cały Z tym śmigłem to prawda Ale jeszcze kilka dni temu latał na tym śmigle (serio)
ibnexus Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ale wiesz już, że ten odgłos i mniejszy ciąg to właśnie od odwróconego śmigła?
LotniskoMoszowice Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Ale wiesz już, że ten odgłos i mniejszy ciąg to właśnie od odwróconego śmigła? Zaraz to sprawdzę Podłącze silnik i zobaczymy To nic nie zmienia
Rekomendowane odpowiedzi