pebis Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam wszystkich serdecznie. Nazywam się Piotr Pietkiewicz, jestem z Łodzi. Do powtórnej infekcji modelarstwem doszło przed 3 laty. Była to alternatywa dla zarzuconego paralotniarstwa. Coś w powietrze ciągnie. Zacząłem od elektryków - SUNNY - Svensona. Później kolejny szybowiec - elektryk No Name z silnikiem trójfazowym. Następnie kolej przyszła na depron /materiał dość kruchy/ i tekpol (coroplast). Na skutek braku cierpliwości do aku (choć trzeba przyznać, że to czyste latanie), przeszedłem na spaliny, montowane w deltach ze styroduru i w SPAD-ach. Te ostanie są godne polecenia. Szybki montaż i bezstresowe latanie. Teraz przystąpiłem do montażu Bristola, też ze Svensona. I czekam na wiosnę, chyba jak wszyscy modelarze. Piotr P.
Henryk S. Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 WITAM W NASZYM GRONIE!!!! tez miałem 22 letnią przerwę,od czterech lat powtórnie mnie wciągneło. Też miałem SUNY Svensona tylko zrobiłem na spalinke OS10 i BRISTOLA na OS40 4-takt. Teraz SUNY lata w Kielcach a BRISTOL w Katowicach.
modelarzkobi Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Witam w gronie modelarzy. Ja jeszcze nie miałem przerwy w modelarstkie bo mój staż ma około 5 lat
MareX Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 I życzę aby nic Ci nie stanęło na przeszkodzie w kontynuowaniu tego pięknego hobby. Ja się z modelarstwa, w wieku 16 lat, przesiadłem na latanie szybowcowe, ale się skończyło z przyczyn różnych i moja przerwa w modelowaniu trwała grubo ponad 40 lat... To trzecia zima, kiedy coś samodzielnie lepię i oby do wiosny PS. Sorry, ale nawet przez moje okulary nie widzę, jak masz na imię?...
Tomek_W Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 Witam! Ja też na jakiś czas odstawiłem modele dla paralotni. Jednak się nawróciłem i próbuję trochę budować i latać. Raczej proste i nie pracochłonne elektryczki no i szybowce. Życzę sukcesów na modelarskiej niwie i więcej wytrwałości niż mam ja. Pozdrawiam.
pebis Opublikowano 2 Lutego 2007 Autor Opublikowano 2 Lutego 2007 Dzięki wszystkim za serdeczne przyjęcie na forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.