elektron Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Jutro bede robil rdzenie do mojego nowego szybola i zastanawiam sie wlasnie jaki klej uzyc. Wiec polecasz Piotrze ten klej do klejana styro balsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Ja polecam d=4 firmy soudal. To jest wlasnie ten miodek. Warto jednak po uzyciu zamknac go a nastepnie odwrocic "do gory nogami". Zapobiega to powstawaniu bardzo twardej warstwy na gorze. Trzymalismy go w modelarni w sloiku i po jakims czasie chcielismy ponownie uzyc. Warstwe wierzchnia trzeba bylo niszczyc dlutem :twisted: Teraz juz wiemy jak temu zapobiegac. Cala reakcje jest zwiazana z tym, ze ten klej puchnie i wlasnie twardnieje pod wplywem wilgoci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 obecnie nie robie skrzydel styro+ balsa, ale kiedys kilka zdazylo mi sie poczynic i jesli to komus pomoze to klej nakladalem na styro za pomoca twardego walka z krotkim wlosiem sztuka polegala na tym aby byl on tylko na wypuklosciach styropianu bo i tylko tam jest potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 1 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Klej nakladac najlepiej szpachla na balse!! Ma to byc jak naciensza warstwa, tak aby balsa wygladala, jakby byla swiezo polakierowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Addriano Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Klej nakladac najlepiej szpachla na balse!! Ma to byc jak naciensza warstwa, tak aby balsa wygladala, jakby byla swiezo polakierowana. Dokładnie tak jak piszesz ja jako szpachelki uzywam dużego ostrza od noży do tapet pozwala tak cienko rozprowadzić ze w zasadzie tylko pod palcem czuć ze powierzchnia sie klei. Wykonywałem w ten sposób skrzydła styro + fornir. Smaruje się fornir nawilrza rdzenie wkłada się wszystko w negatywy dociska i za 4 godzinki wyjmuje. Wychodzi przepieknie i lekko. Klej to SOUDAL 66A Dokładnie taki Do nabycia w hipermarketach budowlanych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr Opublikowano 2 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Klej nakladac najlepiej szpachla na balse!! Ma to byc jak naciensza warstwa, tak aby balsa wygladala, jakby byla swiezo polakierowana. Dokładnie tak jak piszesz ja jako szpachelki uzywam dużego ostrza od noży do tapet pozwala tak cienko rozprowadzić ze w zasadzie tylko pod palcem czuć ze powierzchnia sie klei. Wykonywałem w ten sposób skrzydła styro + fornir. Smaruje się fornir nawilrza rdzenie wkłada się wszystko w negatywy dociska i za 4 godzinki wyjmuje. Wychodzi przepieknie i lekko. Klej to SOUDAL 66A Dokładnie taki Do nabycia w hipermarketach budowlanych Pozdrawiam ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dokładnie o ten klej mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.