sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 4, czekam na 5 i 6, żeby zacząć składać.
olo Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Otworzyłeś te gazety czy na wszelki wypadek trzymasz zafoliowane? Nie trać pary w tym temacie tylko skoro postanowiłeś to rób swoje. Miałeś pokazać jak to będziesz składał a nawet nie widziałem tego co kupiłeś. Pokażesz coś po ..... numerze ?
sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Są w foli, żeby nie nie zgubiły gdzieś. Zacznę składać jak przyjdzie 5 i 6 i wtedy wrzucę dokładne foty, założyłem do tego celu osobny temat.
f-150 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 a może jednak kupisz go w wersji gotowej i z chowanym podwoziem http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index.php?products=product&prod_id=1852 i też dajemy na raty :wink:
sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 a może jednak kupisz go w wersji gotowej i z chowanym podwoziemhttp://www.sklep.rcmodelsport.pl/index.php?products=product&prod_id=1852 i też dajemy na raty :wink: fajny ale chcę zobaczyć co będzie z tego z DA.
f-150 Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 to samo ,ponieważ Kyosho wycofało go z oferty w wiadomym celu ;D
karlem Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 ...a szkoda, bo takie to było nowatorskie: ...natomiast skrzydła są wykonane w nowej technologi kesonowo-żeberkowej. Przestańmy już mordować tego Spita (kocham ten samolot już z 50 lat). Na upór nie ma lekarstwa; niech się sami przekonają, z jakim badziewiem mają do czynienia, szkoda, że kosztowne to będzie. Po paru lotach motoszybowcem i trenerkiem Spita nie opanujesz i wglebisz jak amen w pacierzu.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 ...a szkoda, bo takie to było nowatorskie: ...natomiast skrzydła są wykonane w nowej technologi kesonowo-żeberkowej. :lol2: może te modele znaleźli gdzieś na magazynie, gdzie przeleżały 50lat ?
windykator Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Boze - nastepny - jeszcze chwila i bedzie dywizjon... wiec nikt nie powinien mu udowadniac ze "jest glupi" Faktow sie nie udowadnia - je sie stwierdza. Proponuje wszelkie nowe rejestracje zaczynac od pytania : - Czy skladasz jakiegos spita z gazety dago costam i uwazasz, ze to najlepsza rzecz jaka Cie kiedykolwiek spotkala? - Wszelkie odpowiedzi oprocz NIE powinny skutkowac odrzuceniem aplikacji i blokada IP . Poziom Twojej wypowiedzi utwierdza mnie w przekonaniu ze myslisz ze jestes lepszy bo masz model nie z gazety. Ok, kazdy ma prawo do takich wypowiedzi, ale czy nie uwazasz ze moga one obrazac niektore osoby? Pozdrawiam. Ps. przystapilem do skladania modelu, jak na ta chwile wszystko ok: instrukcja jasna i czytelna, wykonane materialy sa solidne. zobaczymy co bedzie dalej.
mammuth Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Poziom Twojej wypowiedzi utwierdza mnie w przekonaniu ze myslisz ze jestes lepszy bo masz model nie z gazety. Nie jestem lepszy - po prostu wyciagam wnioski... - albo po prostu bardzo zazdrosny ... XD A co do poziomu - moje wypowiedzi sa na raczej wysokim poziomie - to ich tonu mozna sie czepiac - A sa takie, a nie inne - bo wystapilem o czlonkowstwo w lozy szydercow... ale czy nie uwazasz ze moga one obrazac niektore osoby? Uwazam, ze wobec wszystkich faktow jakie zostaly przytoczone - to raczej niektore osoby same sie obrazaja. Rowniez pozdrawiam PS. Naprawde z wielka radoscia obejrze pierwszy w historii filmik z lotu Spita z gazety Deago costam.
bh91 Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Co z tego że elementy solidne jak upadek dziobem prosto w dół unicestwi cokolwiek co tam było na pokładzie? A 6 gazetek z instrukcjami do złożenia 10 elementów na krzyż to lekka przesada co? Co tam pisze? 1. weź element, 2. obróć go w lewo o 180 stopni, 3. przystaw głowę, 4.przyjrzyj się? Szkoda mi tych co sprzedają na allegro 4 numery za 100zł. Haha...
olo Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Co z tego że elementy solidne jak upadek dziobem prosto w dół unicestwi cokolwiek co tam było na pokładzie? A 6 gazetek z instrukcjami do złożenia 10 elementów na krzyż to lekka przesada co? Co tam pisze? 1. weź element, 2. obróć go w lewo o 180 stopni, 3. przystaw głowę, 4.przyjrzyj się? A który model wytrzyma takie upadki? A co do instrukcji to chyba dobrze,obszerna i trudno jej nie zrozumieć. To akurat nie są wady tej gazety tylko cena i brak pewności że wyjdą wszystkie numery.
mammuth Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 To akurat nie są wady tej gazety tylko cena i brak pewności że wyjdą wszystkie numery. Glowna wada jest to, ze w kilku krajach sie te edycje juz zakonczyly, a jakos nikt sie nie pochwalil jak to lata... Wiec ja sie pytam - czemu ?
bh91 Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Też lubie dokłądne instrukcje. Ale ja kupiłęm 1 numer dla śmigła i miałęm krzywe elementy - łukowe takie - prawdopodobnie coś ciężkiego na nich leżało. Wręgi ze spita wykorzystałem na prymitywną maszynkę do rozpinania snapów kulowych
Tomek Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Części w 4 egzemplarzach było o.k. poza tym ,że na wręgę silnikową przeznaczono taki sam materiał jak na resztę kadłuba. Pierwsze dodanie gazu rozerwie kadłub spita na kawałki. Ta wręga gnie się w palcach!!!
Mars_2000 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Opublikowano 28 Września 2008 Tomek, Przesadzasz.... :mrgreen: Chyba nie sugerujesz że tak droooogi model z gazetki DA mógłby być bublem , nieprawdaż ? :rotfl: :lol2:
olo Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Przecież można napisać do DA i przyślą wręgę wzmocnioną tkaniną węglową,tkanina chyba jednokierunkowa
sniezny_wilk Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 Części w 4 egzemplarzach było o.k. poza tym ,że na wręgę silnikową przeznaczono taki sam materiał jak na resztę kadłuba.Pierwsze dodanie gazu rozerwie kadłub spita na kawałki. Ta wręga gnie się w palcach!!! A muszą być silikonowe ? Przeglądałem relacje z budowy na tym forum i wręgi były z balsy z tego co zauważyłem, czy się mylę ?
instruktor Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 "na wręgę silnikową " "muszą być silikonowe " "wręgi były z balsy" wręga silnikowa to nie wręga silikonowa i powinna być z porządnej sklejki :devil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.