sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 4, czekam na 5 i 6, żeby zacząć składać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Otworzyłeś te gazety czy na wszelki wypadek trzymasz zafoliowane? Nie trać pary w tym temacie tylko skoro postanowiłeś to rób swoje. Miałeś pokazać jak to będziesz składał a nawet nie widziałem tego co kupiłeś. Pokażesz coś po ..... numerze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Są w foli, żeby nie nie zgubiły gdzieś. Zacznę składać jak przyjdzie 5 i 6 i wtedy wrzucę dokładne foty, założyłem do tego celu osobny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 a może jednak kupisz go w wersji gotowej i z chowanym podwoziem http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index.php?products=product&prod_id=1852 i też dajemy na raty :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniezny_wilk Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 a może jednak kupisz go w wersji gotowej i z chowanym podwoziemhttp://www.sklep.rcmodelsport.pl/index.php?products=product&prod_id=1852 i też dajemy na raty :wink: fajny ale chcę zobaczyć co będzie z tego z DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 to samo ,ponieważ Kyosho wycofało go z oferty w wiadomym celu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 ...a szkoda, bo takie to było nowatorskie: ...natomiast skrzydła są wykonane w nowej technologi kesonowo-żeberkowej. Przestańmy już mordować tego Spita (kocham ten samolot już z 50 lat). Na upór nie ma lekarstwa; niech się sami przekonają, z jakim badziewiem mają do czynienia, szkoda, że kosztowne to będzie. Po paru lotach motoszybowcem i trenerkiem Spita nie opanujesz i wglebisz jak amen w pacierzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 ...a szkoda, bo takie to było nowatorskie: ...natomiast skrzydła są wykonane w nowej technologi kesonowo-żeberkowej. :lol2: może te modele znaleźli gdzieś na magazynie, gdzie przeleżały 50lat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
windykator Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Boze - nastepny - jeszcze chwila i bedzie dywizjon... wiec nikt nie powinien mu udowadniac ze "jest glupi" Faktow sie nie udowadnia - je sie stwierdza. Proponuje wszelkie nowe rejestracje zaczynac od pytania : - Czy skladasz jakiegos spita z gazety dago costam i uwazasz, ze to najlepsza rzecz jaka Cie kiedykolwiek spotkala? - Wszelkie odpowiedzi oprocz NIE powinny skutkowac odrzuceniem aplikacji i blokada IP . Poziom Twojej wypowiedzi utwierdza mnie w przekonaniu ze myslisz ze jestes lepszy bo masz model nie z gazety. Ok, kazdy ma prawo do takich wypowiedzi, ale czy nie uwazasz ze moga one obrazac niektore osoby? Pozdrawiam. Ps. przystapilem do skladania modelu, jak na ta chwile wszystko ok: instrukcja jasna i czytelna, wykonane materialy sa solidne. zobaczymy co bedzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Poziom Twojej wypowiedzi utwierdza mnie w przekonaniu ze myslisz ze jestes lepszy bo masz model nie z gazety. Nie jestem lepszy - po prostu wyciagam wnioski... - albo po prostu bardzo zazdrosny ... XD A co do poziomu - moje wypowiedzi sa na raczej wysokim poziomie - to ich tonu mozna sie czepiac - A sa takie, a nie inne - bo wystapilem o czlonkowstwo w lozy szydercow... ale czy nie uwazasz ze moga one obrazac niektore osoby? Uwazam, ze wobec wszystkich faktow jakie zostaly przytoczone - to raczej niektore osoby same sie obrazaja. Rowniez pozdrawiam PS. Naprawde z wielka radoscia obejrze pierwszy w historii filmik z lotu Spita z gazety Deago costam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Co z tego że elementy solidne jak upadek dziobem prosto w dół unicestwi cokolwiek co tam było na pokładzie? A 6 gazetek z instrukcjami do złożenia 10 elementów na krzyż to lekka przesada co? Co tam pisze? 1. weź element, 2. obróć go w lewo o 180 stopni, 3. przystaw głowę, 4.przyjrzyj się? Szkoda mi tych co sprzedają na allegro 4 numery za 100zł. Haha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Co z tego że elementy solidne jak upadek dziobem prosto w dół unicestwi cokolwiek co tam było na pokładzie? A 6 gazetek z instrukcjami do złożenia 10 elementów na krzyż to lekka przesada co? Co tam pisze? 1. weź element, 2. obróć go w lewo o 180 stopni, 3. przystaw głowę, 4.przyjrzyj się? A który model wytrzyma takie upadki? A co do instrukcji to chyba dobrze,obszerna i trudno jej nie zrozumieć. To akurat nie są wady tej gazety tylko cena i brak pewności że wyjdą wszystkie numery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 To akurat nie są wady tej gazety tylko cena i brak pewności że wyjdą wszystkie numery. Glowna wada jest to, ze w kilku krajach sie te edycje juz zakonczyly, a jakos nikt sie nie pochwalil jak to lata... Wiec ja sie pytam - czemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bh91 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Też lubie dokłądne instrukcje. Ale ja kupiłęm 1 numer dla śmigła i miałęm krzywe elementy - łukowe takie - prawdopodobnie coś ciężkiego na nich leżało. Wręgi ze spita wykorzystałem na prymitywną maszynkę do rozpinania snapów kulowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Ze wstydu że wydali taką kasę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Części w 4 egzemplarzach było o.k. poza tym ,że na wręgę silnikową przeznaczono taki sam materiał jak na resztę kadłuba. Pierwsze dodanie gazu rozerwie kadłub spita na kawałki. Ta wręga gnie się w palcach!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Tomek, Przesadzasz.... :mrgreen: Chyba nie sugerujesz że tak droooogi model z gazetki DA mógłby być bublem , nieprawdaż ? :rotfl: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Przecież można napisać do DA i przyślą wręgę wzmocnioną tkaniną węglową,tkanina chyba jednokierunkowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniezny_wilk Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Części w 4 egzemplarzach było o.k. poza tym ,że na wręgę silnikową przeznaczono taki sam materiał jak na resztę kadłuba.Pierwsze dodanie gazu rozerwie kadłub spita na kawałki. Ta wręga gnie się w palcach!!! A muszą być silikonowe ? Przeglądałem relacje z budowy na tym forum i wręgi były z balsy z tego co zauważyłem, czy się mylę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 "na wręgę silnikową " "muszą być silikonowe " "wręgi były z balsy" wręga silnikowa to nie wręga silikonowa i powinna być z porządnej sklejki :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.