Wojtass_nt Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Myślę, że te wszystkie liczby i użyte słownictwo to właśnie po to aby przeciętny klient powiedział: "wooooow ale czad. To będzie to Kupuuuję!" Nawet nie wiem jakie parametry ma zwykła tania aparatura od e-sky czy innego RTF'a a tym bardziej to co oni podali :shock:
pawel4090 Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Panowie, czemu się dziwicie-przecież to są profesjonaliści, posiadają swoje laboratorium, pomierzyli wszystko wszerz i wzdłuż i wyszły takie a nie inne parametry i podzielili się z nami ta wiedzą za co im dziękujemy
karlem Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 ...toteż większość, na szczęście, podziękowała po pierwszym numerze :wink:
Mareq Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 1. Częstotliwość przebiegu nośnego: pasmo 41 MHz.2. Moc sygnału radiowego na wejściu do anteny: 300 mW ?50 mW (napięcie zasilania 9,6 V). 3. Zasilanie 9,6 V: 150 mA ?30 mA. 4. Napięcie zasilania: minimalne - 8,0 V, maksymalne - 13,5 V. 5. Maksymalna zmiana przebiegu nośnego o częstotliwości modulowanej: 2,8 kHz. 6. Szerokość pasma sygnatu RF: ? 10 kHz, ?50 dB. 7. Liczba kanatów: 4. 8. Środek kanałów (drążek sterujący w pozycji neutralnej): 1,5 ms ?20-s. W zasadzie to podali typowe dane jakie się podaje przy nadajnikach (w ogólnym tego słowa znaczeniu) 1. Wiadomo co znaczy ale czy u nas istnieje takie pasmo do sterowania modeli? 5. Zakładając, że modulacja jest FM to jest to normalnie nazywane dewiacją i nie wiem czy dla odstępu międzykanałowego 10kHz to nie jest za dużo. W radiotelefonach o odstępie 12.5kHz stosuje się dewiację 2.4kHz. Z tego wynika, że piernik wie czy ta "aparatura" nie będzie siała po sąsiednich kanałach. 6. Szerokość pasma sygnału podali ?10kHz - to strasznie szeroko, chyba że odstęp kanałowy wynosi 20-25kHz (kto jeszcze stosuje takie szerokie odstępy). Najbardziej mi się podoba dla jakiego tłumienia pozakanałowego to podali. Powinno być -50dB a nie ?. Powiem jedno: techniczny bełkot dla nieobeznanych. Tu by wystarczyło podać, że np sprzęt posiada znak CE i może być zgodnie z prawem użytkowany na terenie Polski. Z drugiej strony dobrze, że tegonie napisali, bo sam nie jestem pewien czy spełnia konieczne warunki.
Man_Red Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 witam jestem nowy i kolekcjonuje ta prenumerate (mam 4 numery) jeszce nie zmadrzalem moze ktos mi pomoze
attyla Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Czerwony Bracie jeśli nie zmądrzałeś po czterech numera to już trudno :evil: masz przechlapane a nam się nie chce nikogo nawracać. :ble:
darek.3333 Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Popełniłem sporo błędów na początku (zakupy na allegro używanych modeli) ale tego z tą gazetą na szczęście nie popełniłem. Tylko moja koleżanka z pracy zakupiła pierwszy numer - podobno było tam śmigło z kołpakiem za 4,99... może warto odkupić. Został mi z rozbitego modelu silnik (ekscytujące 30 sek lotu za 1200zł...) 4T 15ccm. Pozdrawiam wszystkich nawróconych i nie... Darek
Man_Red Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 trudno mam przechlapane.kupilem kolejne 2 numery.mam juz 6 i narazie wszystko ładnie pasuje do siebie.mysle ze dla poczatkujacego to jest dobre bo powoli nauczy sie skladac modele.pozdrawiam
bigkris Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 i bedzie czekac na swoj wymarzony model 1,5 roku :roll:
Tomek Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Jak kupisz sobie Extrima to też będziesz miał wszystko pięknie poskładane ,a na dodatek do złożenia w 3 dni dla laika :wink: .
Norbert Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Tomek, daj linka do tego extrima, czy w komplecie jest wszystko znaczy folia itp? Bo po ulotnieniu edga mnie naszlo na cos mniej depronowego i niedrogiego.
Bartosz Mesjasz Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modelarskie.html link do extrima
darek.3333 Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 Tomkowi pewnie chodziło o ten model: http://www.artexint.com.pl/pl_zestawy_modele.html A Edge już poleciał? No to gratulacje. Pozdrawiam - Darek O - widzę , że juz podany....
Norbert Opublikowano 22 Października 2008 Opublikowano 22 Października 2008 darek.3333, poleciał poleciał , i to jak , w innym wątku opis.
korniaczek Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 a ja zbieram Spitfire'a i będę zbierał - i mówcie sobie co chcecie
Wojtass_nt Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 a ja zbieram Spitfire'a i będę zbierał - i mówcie sobie co chcecie Aleś ty zbuntowany! Ło jejQ! :devil:
korniaczek Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 jestem zbuntowany i co z tego :?: :!: - moja wina że jestem inny... :?:
olo Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 a ja zbieram Spitfire'a i będę zbierał - i mówcie sobie co chcecie A masz zamiar go skleić czy tylko na zbieraniu się skończy? Zbieraczy było już kilku i słuch tak jakby o nich zaginął
diem Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 Zbieraczy było już kilku i słuch tak jakby o nich zaginął Maja tyle sklejania ze nie maja czasu by wejsc na forum
korniaczek Opublikowano 26 Października 2008 Opublikowano 26 Października 2008 śmiejecie sie ze mnie bo jestem inny :?: a JA śmieje sie z was bo wszyscy jesteście tacy SAMI :!: :!: :!: :rotfl: jak złoże całośc to sie dopiero pochwale choc nie wiem czy warto w ogóle coś pokazywac takim BURAKOM :!:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.