Tomek Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Może po to że jak nie działają opinie bezpośrednie o modelu, to zadziała wyobraźnia (pływanie bliższe człowiekowi niż podstawy modeli RC ) ?? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 To może kupmy modele łodzi i połączmy pływanie z modelarstwem, albo zrobić wodnosamolot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Może namówić naszych kolegów aby przerobili swe modele na jakieś ślizgacze wodne. Na tym etapie to po małych przeróbkach się da. A będzie bezpieczniej i problem zniknie pod powierzchnią.... Ja tylko 1,25 km (50 basenów * 25 metrów) w 30 min. więc tak sobie... Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 ...przecież była i "piątka" i "dziewiątka" na pływakach, więc żaden problem. Po tych wyznaniach trudno się dziwić, że większość nie została "moczy :ass: mi" (bez obrażania szkutników), a wzięła się za latające... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Na razie wygląda o.k.Trochę irytujące są te ostre wycięcia, które pracują nad efektem karbu. Jeśli cały kadłub nie będzie oklejony balsą, to warto by pomyśleć nad ich zaokrągleniem . kadłub będzie oklejony balsą - nie zbierasz Spitfire'a i rozkminiasz co byłoby kiedy byłoby... Az mi sie humor poprawil :rotfl: Nie wtracajcie sie bo nie zbieracie i sie nie znacie! Tomku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byczek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 NIE CHWALCIE DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA!!! 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 A teraz już mogę, bo zaszło. Cóż radę potraktował jak atak na swoją osobę. A może faktycznie wie lepiej ... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLoo Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Rady doswiadczonych zawsze w cenie :wink: po to miedzy innymi powstało to forum jak mniemam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekdziubak Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 żenada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 [ciah] linki do forum omg o_O o_O o_O grunt to spam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja cierpię dole... ale żenada... o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Jestem w takim szoku że nie wiem co napisać, czy to usunąć, czy zostawić jako super ciekawostkę . :shock: :shock: :shock: Musze się pozbierać , bo nie mogę wyjść z osłupienia :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Wszyscy się tu rozpisują starając się trochę rozjaśnić pomysł składania modelu w sposób gazetowy a tu jak grochem o ścianę. Dopiero będzie płacz i zgrzytanie zębów jak przyjdzie do zapłacenia za numer z aparaturą i silnikiem. Ciekawe jak przełkną nasi koledzy jednorazowe wydanie kilkuset zł. No ale jak już tyle zainwestowali.... Swoją drogą podobno pisali wcześniej , że aparatura ma nadawać na 40MHz a teraz już podobno 35MHz. Czyżby też ewoluowała jak cała reszta modelu? Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablomaks2 Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Najśmieszniejsze będzie, jak na allegro z czasem pojawią się oferty.. Super spitfire.. złożony do połowy.. cena 1500 zł ;D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Witam, akurat nie czytam tego tematu zbyt często ale jak patrzę na budowę tego modelu w innym dziale to dziwię się że DA nazywa ten model repliką. Przekroje kadłuba są uproszczone, a model tego samolotu bardziej pasuje zbudować metodą skorupową o ile ma być faktycznie repliką.Ciekawe czym będzie pokryty.Jak folią to jestem ciekawy efektu końcowego,Montaż kadłuba w "powietrzu" to dla mnie totalne nieporozumienie.Nie widzę możliwości uzyskania wystarczającej symetrii kadłuba.Ciekawe jak będzie wyglądało pokrycie garbu za kabiną .Konstrukcja dość dziwna, Karbów jest tam całą masa, i całość powinna nazywać się "Spitfire DA >kolekcja karbów".Wspomnę tylko ze plany które są w necie pozwalają zrobić ten model na 100 razy lepszym poziomie niż ten DA.Jeszcze jak polecą sklejać skrzydła bez deski montażowej to już będzie szczyt braku znajomości tematu zich strony.Ciekawe też czy dadzą całą galanterię do tego Spita.Pożyjemy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 ... :shock: :shock: :shock: od kiedy to forum istnieje??? Nasi użytkownicy napisali 16777430 wiadomości Nie kleją tylko piszą, czy jak??? . a to trzy minuty później: Nasi użytkownicy napisali 215 wiadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 całość powinna nazywać się "Spitfire DA >kolekcja karbów Kolejny co się nie zna :crazy: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 http://www.rcspitfire.mojeforum.net/Forum dla tych co zbierają spita od de agostyni http://www.rcspitfire.mojeforum.net/ diem zapraszam... A macie pozwolenie firmy/wydawnictwa Deagostini na używanie ich nazwy w nazwie waszego forum? Chyba sam się ich o to zapytam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 diem zapraszam... Czuje sie zaszczycony zaproszeniem ale moze innym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekdziubak Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 jak na tyle lat co masz dziecko neo to powinieneś wiedzieć że takie sprawy się załatwa telefonicznie i jak byś zajżała na nasze forum to na pewno znalazłbyś korespondencje maile z wydawnictwem chyba że koledzy muszą ci zasponsorować okulary bo czcionka 16.. jest nie widoczna Taka rada czytaj a potem głupie pytania zadajesz Marek :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.