kataklysm Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Dziś dostałem używany silnik nitro Star 3.5 Wszystko jest fajne poza jedną rzeczą, mianowicie przepustnica stoi w miejscu i teraz pytanie jak ja odblokować bez szkody? Silnik nie używany od ponad roku Prosze o pomoc Reszta silnika jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Nasącz jakimś WD-40, zamknij w worku foliowymi na dobę i potem delikatnie próbuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Można też wrzucić gaźnik do pojemnika z paliwem, które stosowane jest do zasilania silnika. Takie przypadki często się zdarzają szczególnie kiedy stosuje się paliwo z domieszką oleju rycynowego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Wymontuj gaźnik, zdejmij elementy gumowe i wrzuć do ciepłej wody (tak około +40-50 stopni nie więcej) z mydłem (najlepiej szarym). Potrzymaj do czasu aż olej zmięknie, w razie czego powtórz. Później już pójdzie łatwo. Jak masz sprężarkę wydmuchaj krople wody. Wysusz dokladnie, popsikaj wd albo cxem. Będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataklysm Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Włożyłem gaźnik w wd40 i puścił teraz pytanie bo widzę że przepustnica chodzi na smarze czy tak ma być? Bo w moim drugim silniku jest sucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi