bjacek Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Nasz niesamowity p. Jacek przerobił starą, żarową Enyę o pojemności 10ccm na zasilanie benzyną. Przeróbki objęły nową świecę (OS Max G5), zwężenie o około 30% wlotu powietrza do gaźnika (uzyskano w ten sposób stabilne małe obroty) oraz wykonanie nowego tłumika (stary, oryginalny zaginął). Model też jest niesamowity - sterowanie tylko kierunkiem, wysokością i silnikiem. To własna konstrukcja p. Jacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Wielki szacun.... jestem pełen podziwu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 A ja mam ASP AR180 przerobione tylko z iskrownikiem i gażnik od piły łańcuchowej i ma już 10 godzin pracy i nie ma objawów negatywnych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjacek Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Nie przebijesz p. Jacka On ma kilka silników benzynowych - wszystkie wykonane własnoręcznie lub przerobione z jakichś innych (jak ta Enya 10). Nigdy nie widziałem u niego żadnego fabrycznego silnika. Fabrycznego tzn. nieprzerobionego, oryginalnego. On po prostu lubuje się w różnych pracach tego typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Ja jubie takie wyzwania tylko trochę mało czasu może kiedyś jak zostanę emerytem to się podziała więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellios81 Opublikowano 5 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 A ja mam Super Tigra G51, którego chciałbym przerobić na benzynę. Czy jest jakiś algorytm jak to zrobić, czy tylko metoda doświadczalna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi