Ja-Jacek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Po dlugich perypetiach i mnie sie udalo-mam filmik z modelu.Prsze o wyrozumialosc ,obrobke jeszcze mam przed soba niemniej sa juz jakies pstepy . tu adres filmu http://www.vimeo.com/user698225/videos/rss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 No nareszcie Jacku.Dlugo Nam kazales czekac. Troche nie wyszlo z linkiem,nie otwiera sie (zle przeniesiony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 U mnie dziala tylko trzeba kliknoc na obrazek! http://www.free.os.pl/poczta/redir.php?http://www.vimeo.com/1592462/l:transcoded_email Prosze o info czy teraz dziala? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Jacku! Te przeskoki to taka obróbka filmu, czy taki przesył na ziemię? Jakoś nie wyobrażam sobie lądowania FPV przy takim FPS'ie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Adres Twojego filmu to chyba jest: http://www.vimeo.com/1592462 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Przeskoki to wina mojej nie kompetencji w tej materii.Troszke i wina zapisu,musze nad tym jeszcze popracowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Przeskoki to wina mojej nie kompetencji w tej materii.Troszke i wina zapisu,musze nad tym jeszcze popracowac.Uprzedzalem ze to trudne poczatki Prosze wybaczyc niedostatki. P.S. Tak to wlasciwy link ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Te przeskoki to taka obróbka filmu, czy taki przesył na ziemię? To chyba nie idzie po radiu. Przeskoki to wina mojej nie kompetencji w tej materii.Troszke i wina zapisu,musze nad tym jeszcze popracowac. Jest dobrze,sie nagralo.Reszta to kwestia treningu.Ja tez tak zaczynalem i wcale nie bylo latwo-brak wzorcow,podpowiedzi. Jacku,sluze pomoca w pelnym zakresie RC-CAM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam .Na dokladke podaje drugi filmik.W trakcie lotu jedenz silnikow stracil obroty-i trwala walka z modelem/uciekal w prawo/.Co do jakosci to niestety moja nagrywarka glupieje i wstawia kwadraty,przesyl vdeo jest ok to wina zapisu. http://www.vimeo.com/user698225 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Prawiwe juz wiemco bylo przyczyna klopotow z zapisem filmow.Nagrywam filmiki na Video Transfer firmy pinnacle,zapis dokonywany jest na pendrive .Pierwsze filmiki nagrywalem na 8GB i byly problemy obecnie zapisuje na 1GB i jest Ok.Na probke krotki filmik z Bialegostoku http://www.vimeo.com/user698225 Mysle ze teraz jest juz dobrze! Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Dobrze jest zobaczyć rodzime miasto z lotu ptaka. Lotnisko w Białymstoku jest dość wyjątkowe, sporo wolnej przestrzeni :jupi: . Zawsze ubolewam nad brakiem własnego modelu gdy jestem w odwiedzinach. Od zawsze miałem w planie polatać moją platforma i zrobić parę ujęć. Jednak widzę, że Ja Jacek mnie uprzedził. Az wstyd żeby rodowity Białostoczanin się ociągał Ale cóż gdy sie mieszka juz gdzie indziej i podróżuje PKP. Mam nadzieje, że i ja w końcu zacznę ujawniać sie w RC-CAM (wolnymi kroczkami już sporo działam w tym właśnie kierunku :rotfl: :rotfl: :rotfl: ). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 13 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Jacek mam pytanie czy robiłeś deinterlacing przed wrzuceniem filmiku na vimeo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Attyla! Nic nie robilem,to zapis z lotu.Nie mam mozliwosci obrobki-brak kodeka.A tak pozatym to nie wiem o co pytales Mam do zapisu urzadzenie Video Transfer firmy Pinnacle ,nabylem je w kraju bez oprogramowania w instrukcji jest powiedziane ze mozna je zsciagnac z netu jest podany adres ok ,ale nie podali ze jest to wersja demo na 15 dni.Po uplywie tego terminu gina kodeki-mozna je nabyc za>>>>9,99E.Moze to nie kwota ale ja nie umiem placic przez internet :oops: dlatego materialy sa trakie jakie sa/nie obrobione i bez muzyczki/Jestem starszym panem,i prostym czlowiekiem pewne zeczy sa dla mnie abstrakcja!Nauczylem sie poslugiwac kompem to juz wiele!Dlatego sorry za moje filmy itp... Pozdrawiam dziadek Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Prawiwe juz wiemco bylo przyczyna klopotow z zapisem filmow.Nagrywam filmiki na Video Transfer firmy pinnacle,zapis dokonywany jest na pendrive .Pierwsze filmiki nagrywalem na 8GB i byly problemy obecnie zapisuje na 1GB i jest Ok. Troche nie w temacie jestem-a co nagrywa ten obraz-w samolocie chyba kamerka/aparat ? Przejrzalem Twoj plik=to mpeg-4 , tak wiec chyba bez komplikacji powinien pojsc na najprostszym i najlatwiejszym WMM . Jak podasz dane kamerki i kawalek surowego filmu,dobiore Ci odpowiedni program-darmowy.Musze tylko miec kawalek zrodlowego materialu i w/w informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 14 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Tak wyglada moj sprzet.Odczyt nie sprawia problemow,natomiast nie mam mozliwosci obrobki materialow!Zaden z moich programow nie umie odczytac zapisu MPEG4 Video.Nie moge go w zaden sposob zmienic nataki ktory byl by czytany przez Windows Mowie Maker-bo nie ma tego kodeka!Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 14 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 O,teraz wszystko jasne. Takze forma zapisu.Nawet kiedys chcialem ten patent zakupic,ale byl za drogi. A wiec tak. Sciagnij sobie ten program http://www.noweprogramy.com/index.php?str=lf&pr=11897 lub troche latwiej http://www.erightsoft.com/S6Kg1.html To najprostszy i chyba najlepszy ,,zamieniacz'' formatow. Wybierz mpeg-4 lub nawet WMW i masz ,,czystego'' avi. A kazdy z nich ,,trawi'' WMM Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Katastrofa!!!!!!W dniu 01.11.2008 zachecony p[iekna pogoda postanowilem polatac i pofilmowac.Szybko szybko na pole podlaczenie aku ,wlaczenie kamerki i start,dosyc dlugi lot.Londowanie i okazuje sie ze nie wlaczylem zapisu!Krotkie zastanowienie ,a raczej jego brak i start na krocitki lot w celu zapisu filmu...... Model napedzany dwoma silnikami bezszczotkowymi,dwa regulatory i jeden odciol wczesniej!Na szczescie ziemia w miejscu katastrofy byla miekka!!!!Zero szkod poza zszarganymi nerwami. Zobaczcie sami. Jacek :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Twój plik video jest prywatny i nie możemy go oglądać :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 2 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Ok sorry juz poprawione :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Przez chwile widzialem smiglo :shock: Sam start rewelacja,spokojny,ledwo zauwaza sie sie moment ze model juz leci.Stabilny lot.A odciecie,no coz,bywa tak czasem.... Gratuluje pelnego ulotnienia platformy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.