Chomik Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam !! Kończę właśnie moją Katane mini i zastanawiam się nad mocowaniem owiewki Niby prosta sprawa, jednak chciałbym spytać o jakieś ciekawe pomysły i rozwiązania Mile widziane foto Dzięki za wszelkie podpowiedzi !! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Wiatm można by zamocować owiewkę na magnesach neodymowych. jeden z przodu owiewki, a dwa z tyłu. Oczywiście w samym modelu tez trzeba wkleic magnesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Ha !! Poszedłem za radą, trochę pokombinowałem i zamocowałem to na jednym magnesiku Pierwszy lot pokaże czy zrobiłem dobrze jak co to będe kombinował Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Jeden magnesik nie wystarczy! Widziałem już jak wystrzeliwują kabinki z modeli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 orginalnie sa magnesiki - troche za malo. Mam przerobione na dodatkowe dwie srobki po bokach - nieporeczne. Ostatecznie naciagnalem gumke recepturke na kadlub, i nia dociskam kabinke szybko i wygodnie, tylko mniej estetycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Miałem raz zamocowana kabinę w extrimie na dwóch magnesach to niestety wystrzeliła w którymś locie. Od spodu kabinki zrób haczyk a w środku załóż gumkę tak aby trzymała kabinkę. Miałem tak w szybowcu 2m a kolega miał tak w jantarze 3,7m i bardzo dobrze trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik Opublikowano 29 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Wczoraj oblatałem (w końcu po 2 miesiącach) moją Katane z mocowaniem na jednym magnesiku :devil: W locie normalnym -> luz, ale po wykręceniu beczki momentalnie poszła w krzaki Teraz kombinuje z tą gumką ale jak nie wyjdzie, albo skończą mi się pomysły to skręcę to na śrubkach Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Ja bym zaproponowal taki zaczep z tylu kabinki: http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=171&products_id=2175 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 ostatni w UH pojawiły się takie magnesiki do kabinek http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7645 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.