Jump to content

mocowanie owiewki w Katanie mini

Chomik

Recommended Posts

Posted

Witam !!

Kończę właśnie moją Katane mini i zastanawiam się nad mocowaniem owiewki :)

Niby prosta sprawa, jednak chciałbym spytać o jakieś ciekawe pomysły i rozwiązania :)

Mile widziane foto :)

Dzięki za wszelkie podpowiedzi !! :)

Pozdrawiam

Posted

Wiatm

można by zamocować owiewkę na magnesach neodymowych. jeden z przodu owiewki, a dwa z tyłu. Oczywiście w samym modelu tez trzeba wkleic magnesy.

• 4 weeks later...
Posted

Ha !! Poszedłem za radą, trochę pokombinowałem i zamocowałem to na jednym magnesiku :) Pierwszy lot pokaże czy zrobiłem dobrze :) jak co to będe kombinował :)

Pozdrawiam !!

Posted

orginalnie sa magnesiki - troche za malo. Mam przerobione na dodatkowe dwie srobki po bokach - nieporeczne. Ostatecznie naciagnalem gumke recepturke na kadlub, i nia dociskam kabinke :) szybko i wygodnie, tylko mniej estetycznie

Posted

Miałem raz zamocowana kabinę w extrimie na dwóch magnesach to niestety wystrzeliła w którymś locie. Od spodu kabinki zrób haczyk a w środku załóż gumkę tak aby trzymała kabinkę. Miałem tak w szybowcu 2m a kolega miał tak w jantarze 3,7m i bardzo dobrze trzymało.

Posted

Wczoraj oblatałem (w końcu po 2 miesiącach) moją Katane z mocowaniem na jednym magnesiku :devil:

W locie normalnym -> luz, ale po wykręceniu beczki momentalnie poszła w krzaki :lol:

Teraz kombinuje z tą gumką ale jak nie wyjdzie, albo skończą mi się pomysły to skręcę to na śrubkach :)

Pozdrawiam !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.