XmaX Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 mam zamiar kupić sobie model buggy : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=425428119 jak oceniacie te autko? (nieznam się zabardzo na modelach a chciał bym zacząć przygode z modelami) i czy w niemcach sa tansze modele rc? bo mam dostęp do niemeic więc bym mogł sobie tam kupić z góry dzięki ! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Prawdopodobnie jest kopia podwozia Tamiya TL-01B. Model na początek nie taki zły tylko są conajmniej dwa ale: 1. prędkość do 65km/h, podziel to przez 3 i będzie bardziej realne 2. dolicz koszt zakupu co najmniej dwóch pakietów (2x100zł) bo ten z zestawu to jakieś 10 minut jazdy. Musisz być jednak świadomy, że jeśli będziesz chciał dalej iść w RC-CAR to z tego zestawu raczej nie przyda ci się nic, będziesz musiał sprzedać zestaw w całości za mniej niż 50% ceny. O wymianie silnika można zapomnieć bo regulator jest zintegrowany z odbiornikiem więc żeby obsłużyć mocniejszy silnik należałoby zakupić odbiornik (nie ma pewności że będzie współpracował poprawnie z nadajnikiem z zestawu) i regulator. A tak w ogóle czego oczekujesz po tym modelu? Dużej prędkości? Wytrzymałości przy skokach? Po jakiej nawierzchni będziesz nim jeździł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Model wydaje sie być fajny lecz ile hajsu w niego włożysz żeby jechał chociaż te 50km/h?? Nowy silnik, łożyska(to podstawa)itp. Popytaj na www.aleksteam.yoyo.pl tam na pewno doradzą ci co kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 słyszałem że modele firmy HBX są bardzo słabej jakości. Lepiej poszukaj czegoś firmowego np:hpi lub coś w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XmaX Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Faktycznie 60km/h to te autko nie pojedzie mi też chodzi o takie autko co bym umiał nim troche poszalec ale jazda ulica/piasek nic pozatym, ale najważniejsze jest to aby sie za szybko nieuszkodził. jeśli chodzi o tuning to raczej nie bedę go tuningował a inne firmy robią też takie autka? (a raczej modele xD) bo bym wolał dac te 200zł więcej mzoe 300 ale żeby pochodził , a nie ,że kupie i po 2 tygodnaich zostaną śmiecie (bo to by było podobne jak 409 zł+ wyciepać w błoto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 jak już coś z kopii, to wybierz Bonzera, świetny materiał pod przeróbkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.