someone208 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 a co myslicie o tych?? http://www.allegro.pl/item421620385_e_sky_ek1_0180_pakiet_li_polymer_11_1v_1000mah.html http://www.allegro.pl/item422501480_e_sky_ek1_0181_pakiet_li_polymer_7_4v_800mah.html http://www.allegro.pl/item426112374_pakiet_li_polymer_7_4v_900mah_15c.html tylko niepodaja wagi jak myslicie ile one moga warzyc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 a co myslicie o tych Myślimy, że ustal najpierw jaki masz mieć napęd - jaki pobór prądu? Wydaje mi się, że podawałem Ci link? Nie znalazłeś, to przypomnę: silnik o Kv2200, wytrzymujący ze 30A; regulator 30A, śmigło 6x4 (typ APC), pakiet 3S1500 20C Następnie znajdź akumulator, który taki prąd potrafi dostarczyć w sposób ciągły i to z zapasem , bo akumulatorki (te tańsze) raczej nie gwarantują bezpiecznego (dla nich samych) oodania prądu o wartości z nalepki. I nie zadawaj pytań, czy coś będzie dobre, bo nie napisałeś do czego - albo chcesz mieć konkretnie ten model, albo po prostu cokolwiek - wtedy wszystko będzie dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 co masz na mysli?? Gdybyś się przedstawił to nie otrzymywałbyś tak chaotycznych odpowiedzi .Wystarczy wiek i skąd jesteś.Wiek po to by zorientować się czy Twoja znajomość fizyki jest zerowa czy też inna.Skąd ,bo pewnie znalazłby się kolega z którym mógłbyś się spotkać i wyjaśniłby ci w 5 min ,na lotnisku ,pokazując swój samolot, większość podstawowych rzeczy . Mógłbyś też podjechać na jakieś zawody i tam pogadać z modelarzami. Do rzeczy 1,5Ah x 15 nigdy nie wyjdzie 30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone208 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 dobra mniejsza o to:P juz 2 ostatnie pytanka:P ile moga warzyc te aumulatory ?? mam do wyboru 3 smigla ktore bedzie najlepsze?? śmigło 10x4,7 (pomarańczowe slow fly) śmigło 9x6 ("APCE style") śmigło 9x3,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Myślimy, że ustal najpierw jaki masz mieć napęd - jaki pobór prądu? W pierwszym poście Someone208 pytał się o ten silnik : http://www.allegro.pl/item422886244_silnik_tower_pro_2408_21t_gratis_smiglo.html, więc chyba taki ma zamiar kupić. Chyba, że coś się zmieniło. Nie znalazłeś, to przypomnę: silnik o Kv2200, wytrzymujący ze 30A; regulator 30A, śmigło 6x4 (typ APC) Nie jestem pewien czy taki silnik będzie odpowiedni dla Someone208. Taki silnik znalazł by zastosowanie w tym modelu, gdyby Someone208 już umiał latać. Na silniku który podał wcześniej model też poleci, ale wolniej - lepiej dla początkującego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone208 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 nic sie nie zmienilo:P dalej chce tamten silnik a ze dopiero zaczynam to potrzebuje wolniejszego modelu:P to co z tym akumulatorem i smiglami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 mam do wyboru 3 smigla ktore bedzie najlepsze?? śmigło 10x4,7 (pomarańczowe slow fly) śmigło 9x6 ("APCE style") śmigło 9x3,8 :rotfl: Zauważ, że są z różnymi silniczkami, bo ewidentnie to moje własne aukcje obserwujesz i cytujesz. Bez dobrej woli i odrobiny wysiłku z Twojej strony nic z Twojego modelarstwa nie będzie. Na forum też niczego się nie nauczysz, jeżeli tylko pytasz i nie słuchasz odpowiedzi. PS Na wszelki wypadek na pozostałe Twoje pytania, które jeszcze zadasz z góry odpowiadam DOBRE, możesz kupować jak leci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mars2 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Ja mam do tego samolotu plany jak by ktoś chciał to proszę pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.