Damix25 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Witam. Na początku chciał bym opowiedzieć moją historię z modelarstwem. Kiedy mieszkałem w Polsce wujek mi podarował trzy kanałowy dwu wirnikowy śmigłowiec (modelu nie pamiętam), opanowałem go do perfekcji dość szybko bo nie był zbyt wymagający. W późniejszym okresie wujek jako modelarz kupił sobie pierwszy samochód terenowy, złapałem bakcyla i uzbierałem sobie na swój pierwszy samochód model: Maverick Strada TC Evo z silnikiem szczotkowym (byłem młody napalony ). Niestety Strada mógł jeździć tylko po równym asfalcie lub kostce brukowej ze względu na niskie zawieszenie więc razem z wujkiem szaleć po szutrze nie mogłem. Kupiłem sobie używanego HPI Racing Savage Flux XS, jeździłem nim dosyć długo lecz razem z podjęciem pracy, model został schowany do pudełka. Teraz mieszkam w UK i jak byłem na urlopie w Polsce wujek znów pokazał mi swoje śmigłowce 6-cio kanałowe, zakochałem się w nich . Kupiłem jako swój pierwszy model E-Flite Blade 200S z aparaturą Spectrum DXe oryginalnie dołączoną do modelu. Gdy przesyłka doszła do mnie odpakowałem go i wykonałem pierwszy lot, tak byłem podekscytowany, że podpiąłem pakiet i go odpaliłem zapominając założyć obudowę (kabinę). Lot się udał bez większych strat w ludziach i sprzęcie. Dokupiłem sobie drugi pakiet i ładowarkę IMax B6AC. Drugi lot wykonałem na podwórku w warunkach ciasnych film dołączam do postu: https://www.youtube.com/watch?v=JUMX8cV9CKo&feature=youtu.be. Trzeci lot dzisiejszy był już na otwartym terenie lecz nie dałem rady nim latać swobodnie, ponieważ mi uciekał na wszystkie strony i tutaj przechodzimy do pytań 1. Jakie ćwiczenia lotu polecacie na sam początek? 2. Czy ładowarkę IMAX B6AC można podłączyć bezpośrednio do akumulatora samochodowego? 3. Jeżeli ktoś jest obeznany w przepisach UK, gdzie można latać śmigłowcem? Park publiczny, boisko? 4. Co myślicie o ubezpieczeniu pilota? PS. Przepraszam za nie wyraźną minę na nagraniu ale słońce mnie raziło Z góry dziękuje za każdą jedną odpowiedź Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Damix25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Odpowiem na szybko. 1. Symulator 2. Pytaj dalej. Moja ma takie okablowanie. 3. Latasz w UK. Polecam poszukać klubu dla heli rc lub ustronnego pola z małą ilością ludzi. Lataj z dala od nich. Lataj z głową. 4. Podstawa. W UK masz bmfa.org tam wykup członkostwo i będziesz miał ubezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EloMajek Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 2. Można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 1. modelarz.onet.pl - sporo z tego się nauczyłem, choć nie wiem, czy do heli coś tam jest symulator zawis tyłem do siebie, bokiem, przodem, drugim bokiem, lot postępowy 2. Podobno można - jest temat na forum o tym, niedawno zakładany 4. Wg mnie to podstawa. Latasz maszynką do mielenia mięsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Polecam fachowców http://epheli.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Polecam fachowców http://epheli.pl/ Ja też, tu masz wszystko na tacy i bez poszukiwań i odcedzania wody : http://www.heli-team.pl/forum/viewtopic.php?p=140462#p140462 Chyba najlepsza seria, jaką spotkałem w necie. Autor sam jest znakomitym pilotem, nie tylko RC . Możesz z Nim porozmawiać także bezpośrednio w razie potrzeby (także towarzyskiej ). Ludzie z tego Forum (HT) także chętnie i życzliwie pomogą Ci w każdym śmigłowcowym problemie, poziom nie tylko techniczny jest imponujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 A czy szanowni koledzy zauważyli, że założyciel tego wątku ostatni raz zajrzał na forum w czerwcu zeszłego roku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EloMajek Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 teraz już tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Niby tak alr może jeszcze się zjawi albo ktoś inny przeczyta :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Niby tak alr może jeszcze się zjawi albo ktoś inny przeczyta :-) Wcale nie "może"... Temat ma aktualnie 1008 wyświetleń, pewnie ze 100 osób przeczytało, 10 zrozumiało, 5 zapamiętało, jedna zrobi użytek. Więc i tak warto było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 3 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Wcale nie "może"... Temat ma aktualnie 1008 wyświetleń, pewnie ze 100 osób przeczytało, 10 zrozumiało, 5 zapamiętało, jedna zrobi użytek. Więc i tak warto było . Czyli warto było odświeżyć stary temat a bałem się, ze wyjdę na baranka. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Czyli warto było odświeżyć stary temat a bałem się, ze wyjdę na baranka. :-) Spoko, odświeżałem już dwuletnie kotlety i okazywały się strawne po ponownym podgrzaniu na głębokim oleju . Może jak jakaś V2 pier@@@nie koło tego Bostonu, to się Kolega ocknie... Chyba, że coś tam się zmieliło tą maszynką... albo ją samą właśnie Nie, nie, żartowałem... Nikomu żle nie życzę. A tak BTW - faktycznie mieli, tnie i dziurawi. Bardzo niebezpieczna zabawka, pamiętamy o tym, prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi