rajaner Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Żeby nie było że model poszedłw zapomnienie, bo to nie w moim stylu. Samolocik gotowy do lotu. Szkoda że nikt nie był w stanie coś doradzić na temat odbiornika o który pytałem w cześniej. Być może model byłby o kilka gram lżejszy. Wagi puki co nie podaję bo wydaje mi się że jest deko ciężki. Ale to się okaże po pierwszym mam nadzieję udanym locie. A tak się prezentuje Wicher w moim wydaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 No i świetnie wyszedł. Kojarzy się z kultowym Wicherkiem i o to chodzi. Idealny model do przetestowania tego kompletu (uchwyt-nadajnik RC z lewej, odbiornik z nim współpracujący z prawej, pudełko zapałek jako skala odniesienia): ... tyle, że uchwytCL-nadajnikRC jest jeszcze niegotowy (mea culpa ) i trochę to jeszcze potrwa (żeby był gotowy przynajmniej w wersji standard - wtedy wyślę do ciebie jeden komplet do testów), bo trzeba zaprojektować ciągi ścieżek (zasilających i sygnałowych od gimbali) na laminacie miedziowym (uchwytu) i je wytrawić, oraz wlutować złącza, gimbale. Zamontować akumulatory z wyłącznikiem, moduły: stabilizatora i nadajnika RC. Całość skręcić (wcześniej tryskając jakiś kolor). Niby niewiele, ale kilka spraw jest jeszcze do przemyślenia, jak to przy prototypie . Za to mam nadzieję, że ostatecznie wyjdzie fajny, uniwersalny uchwyt CL-aparatura RC do sterowania takimi prostymi modelami jak Wicher, oraz do sterowania różnymi modelami elektryków na uwięzi (również eksperymentalnymi: hybrydami C/L). Opis budowy tej aparatury robię bardzo szczegółowy z bogatą dokumentacją, tak, że każdy chętny będzie mógł sobie to zmontować (z moją pomocą: zbiorcza -bo tak taniej- akcja zakupu części dla zainteresowanych- o ile wypali ten pomysł za jakiś czas i przy okazji programowanie procków u mnie za free). PS Dla tych, co jeszcze nie widzieli: TUTAJ i TU są filmy z aktualnych testów dwóch modułów nadajników do uchwytu CL-aparatury RC (jeden moduł nadajnika dla Andrzeja, drugi dla mnie - sterowanie bezszczotkowcem i jednym serwem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Wspaniały mikro modelik i co ważniejsze projekt ukończony, gratulacje. Filmik z oblotu obowiązkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam jak losy modelu?oblatany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Witam jak losy modelu?oblatany? Model jest gotowy i przygotowany do lotu.Ale jak na razie nie poleciał. Jak nie czas to pogoda, ale jak modelik wyjdzie na powietrze to jak by nie było to film pokarzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam,pytałem bo chce zacząć budowe Wicherka 5 wzorując sie na zdobytych tu poradach.szczęśliwego startu i lądowania życze Andrzeju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi