alloqba Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam. Małe pytanie - czego oczekujecie od RC-CAM? Podglądu z ziemi, dużego zasięgu (jakiej mocy nadajnika używacie?), dobrej jakości obrazu (ile linii/jakiej rozdzielczości?) i najważniejsze - jaka jest dla Was najwyższa akceptowalna waga całego osprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam. Małe pytanie - czego oczekujecie od RC-CAM? Podglądu z ziemi,? Tak , podgladu z ziemi dużego zasięgu (jakiej mocy nadajnika używacie?) Tak , jak najwiekszego zasiegu , ale tez dobrego obrazu w bliskiej odleglosci . Moc ma byc adekwatna do zasiegu . dobrej jakości obrazu (ile linii/jakiej rozdzielczości?) Tak , jak najlepsza jakosc obrazu jest celem . i najważniejsze - jaka jest dla Was najwyższa akceptowalna waga całego osprzętu? Waga jak najmniejsza mozliwa aby spelnione byly powyzsze zalozenia . Teraz juz wiesz wszystko - wiec mozeszs zaczac konstruowac hehe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja bym jeszcze dopisał GPS + OSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja bym jeszcze dopisał GPS + OSD To akurat nie bedzie juz chyba stanowic wiekszego problemu : http://rc-cam.info/viewtopic.php?t=39&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja bym jeszcze dopisał GPS + OSD A ja autopilota z co-pilotem i obraz w jakosci HD :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja w imieniu ludzi mlodych dodałbym niską cenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Uhuhu, no to wszystko jasne To może inaczej - jaką wagę jesteście w stanie unieść na swoich samolotach, żeby latanie było nadal komfortowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ja jestem w stanie unieść 2kg, byleby spełniało powyższe kryteria stawiając na cenę i jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Pytanie brzmi o wagę którego elementu pytasz ? kamerki ? płytki z OSD ? baterii ? generalnie waga do 500 gram za całość to max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 i 15 kg, spokojnie podnosi platforma a dalej jest modelem w ramach przepisów lotniczych nie ma czegoś takiego jak "akceptowalna waga" - to zależy od platformy jaką sie posiada oczywiście im lżejsza tym łatwiej Głowica z kamerą stosowana dość powszechnie w obserwacyjnych waży około 1 kg + tor wizyjny + zasilanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remzibi Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 To może inaczej - jaką wagę jesteście w stanie unieść na swoich samolotach, żeby latanie było nadal komfortowe? Ja mam pytanie nastepujace - po co ty sie o to pytasz ? - czego my oczekujemy po FPV ? Moze wyjsnij nam to - a dalej bedzie o wiele latwiej i prosciej odpowiadac na Twoje pytania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedzi Ja mam pytanie nastepujace - po co ty sie o to pytasz ? - czego my oczekujemy po FPV ? Wcale nie potrzeba małych złośliwości żeby poprosić mnie o doprecyzowanie pytania. Dlaczego - już wyjaśniam: chcę złożyć zestaw do podglądania i zapisywania na żywo obrazu z kamery w samolocie, i jeżeli się uda i spełni nie tylko moje ale i innych oczekiwania - podzielę się wiedzą lub będę sprzedawał komplety. Zaczynam od zbierania informacji na temat wymagań - stąd ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 ech... kolejny biznesmen... bez urazy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 alloqba zajrzyj na www.rangevideo.com to jest poziom minimum . musisz byc od nich lepszy cenowo i jakościowo żeby coś zdziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zaczynam od zbierania informacji na temat wymagań - stąd ten temat. To ja,jako kolejny zaproponuje zapoznanie sie z materialami na www.rc-cam.info Jesli bedziesz bral aktywny udzial w dyskusjach,budowal modele,mozesz liczyc na moja pomoc. Peter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Dziękuję serdecznie! Na razie będzie cisza z mojej strony - do czasu ukończenia pierwszego zestawu, wtedy przetestuję i zobaczę czy warto zawracać czymś takim Wam głowy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.