alloqba Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Witam. Małe pytanie - czego oczekujecie od RC-CAM? Podglądu z ziemi, dużego zasięgu (jakiej mocy nadajnika używacie?), dobrej jakości obrazu (ile linii/jakiej rozdzielczości?) i najważniejsze - jaka jest dla Was najwyższa akceptowalna waga całego osprzętu?
remzibi Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Witam. Małe pytanie - czego oczekujecie od RC-CAM? Podglądu z ziemi,? Tak , podgladu z ziemi dużego zasięgu (jakiej mocy nadajnika używacie?) Tak , jak najwiekszego zasiegu , ale tez dobrego obrazu w bliskiej odleglosci . Moc ma byc adekwatna do zasiegu . dobrej jakości obrazu (ile linii/jakiej rozdzielczości?) Tak , jak najlepsza jakosc obrazu jest celem . i najważniejsze - jaka jest dla Was najwyższa akceptowalna waga całego osprzętu? Waga jak najmniejsza mozliwa aby spelnione byly powyzsze zalozenia . Teraz juz wiesz wszystko - wiec mozeszs zaczac konstruowac hehe .
remzibi Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ja bym jeszcze dopisał GPS + OSD To akurat nie bedzie juz chyba stanowic wiekszego problemu : http://rc-cam.info/viewtopic.php?t=39&postdays=0&postorder=asc&start=0
Peter Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 Ja bym jeszcze dopisał GPS + OSD A ja autopilota z co-pilotem i obraz w jakosci HD :wink:
Artur z kołobrzegu Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 ja w imieniu ludzi mlodych dodałbym niską cenę
alloqba Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 Uhuhu, no to wszystko jasne To może inaczej - jaką wagę jesteście w stanie unieść na swoich samolotach, żeby latanie było nadal komfortowe?
meteor Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 ja jestem w stanie unieść 2kg, byleby spełniało powyższe kryteria stawiając na cenę i jakość
attyla Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Pytanie brzmi o wagę którego elementu pytasz ? kamerki ? płytki z OSD ? baterii ? generalnie waga do 500 gram za całość to max
armand Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 i 15 kg, spokojnie podnosi platforma a dalej jest modelem w ramach przepisów lotniczych nie ma czegoś takiego jak "akceptowalna waga" - to zależy od platformy jaką sie posiada oczywiście im lżejsza tym łatwiej Głowica z kamerą stosowana dość powszechnie w obserwacyjnych waży około 1 kg + tor wizyjny + zasilanie
remzibi Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 To może inaczej - jaką wagę jesteście w stanie unieść na swoich samolotach, żeby latanie było nadal komfortowe? Ja mam pytanie nastepujace - po co ty sie o to pytasz ? - czego my oczekujemy po FPV ? Moze wyjsnij nam to - a dalej bedzie o wiele latwiej i prosciej odpowiadac na Twoje pytania .
alloqba Posted August 30, 2008 Author Posted August 30, 2008 Dzięki za odpowiedzi Ja mam pytanie nastepujace - po co ty sie o to pytasz ? - czego my oczekujemy po FPV ? Wcale nie potrzeba małych złośliwości żeby poprosić mnie o doprecyzowanie pytania. Dlaczego - już wyjaśniam: chcę złożyć zestaw do podglądania i zapisywania na żywo obrazu z kamery w samolocie, i jeżeli się uda i spełni nie tylko moje ale i innych oczekiwania - podzielę się wiedzą lub będę sprzedawał komplety. Zaczynam od zbierania informacji na temat wymagań - stąd ten temat.
attyla Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 alloqba zajrzyj na www.rangevideo.com to jest poziom minimum . musisz byc od nich lepszy cenowo i jakościowo żeby coś zdziałać.
Peter Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Zaczynam od zbierania informacji na temat wymagań - stąd ten temat. To ja,jako kolejny zaproponuje zapoznanie sie z materialami na www.rc-cam.info Jesli bedziesz bral aktywny udzial w dyskusjach,budowal modele,mozesz liczyc na moja pomoc. Peter
alloqba Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Dziękuję serdecznie! Na razie będzie cisza z mojej strony - do czasu ukończenia pierwszego zestawu, wtedy przetestuję i zobaczę czy warto zawracać czymś takim Wam głowy :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.