Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jak w temacie. Dziś próbowałem to zainicjować z moim pakietem 3s 1800mAh. Pakiet był lekko "nadymany" więc postanowiłem się z nim rozprawić. Oczywiście działo sie to na otwartej przestrzeni; najpierw strzelałem do niego z wiatrówki. Każdy strzał celny ale nic się nie działo. Potem zwarłem plus i minus - co prawda bardzo długim przewodem ale też nic sie nie stało. Skoro pakiet juz był podłaczony do przewodu to przepuściliśmy przez niego 220V - teraz to już był widoczny efekt :devil: W obejściu wysiadł prąd i spaliła się wtyczka, pakiet nadal nienaruszony ogniem. Potem znowu strzelałem do niego od strony nienaruszonej celi. Tym razem widać było jak wypływa z niego wodnista ciecz o słodkawym zapachu. Pakiet był bardzo gorący ale to jedyny efekt uzyskany. Chyba miałem do czynienia z najbezpieczniejszym pakietem na świecie :rotfl: Tak wyglądał pakiet po wszystkich próbach; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja też testowałem na pakietach próbę zapłonu i też nic z tego nie wyszło. Były to trochę mniejsze pakiety ale żadne moje działania nie spowodowały więcej niż rozdęcie i wypływanie płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 słyszalem że zapala sie w wodzie moze tzebabylo go wrzucic do miski z wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Super test :!: Ja mam pakiet WOW RC 1600 mah: napęczniały sporo i zwarcie raz zrobiłem, nigdy nie użyłem balansera i latam na nim cały sezon. Trzyma prąd, ładuje go 1,6A. Nawet nie śmierdzi :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Do wody też wrzuciłem - nawet zapomniałem go zabrać z wody. Może nic sie nie działo gdyż od paru misięcy nie był używany? Na Youtube jest jak pakiet zapala się przewiercany czyli uszkodzony mechanicznie, a u mie porażka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 U mnie było to samo. Tez postrzelałem z wiatrówki, zrobiłem zwarcie i nic. Chyba mamy jakieś inne te pakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A ten pakiet był naładowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja naładowałem pakiet zippy 1500...był baaaardzo napuchnięty i tez nic z tego nie było.Strzelałem z wiatrówki wysadzałem inny pakiet i nic.. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Pakiet był naładowany gdzieś na początku wakacji tylko po to by sprawdzić czy trzyma pojemnosć. Po obrotach silnika uznałem, że nie są tak wysokie jak kiedyś. A ile zostało do próby tego nie wiem. takiego napęczniałego bałem się ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A próbował ktoś ładować taki pakiet prądem np 10A? Może to by "pomogło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 skoro podłączenie do sieci 220V niczego nie dało to pewnie i 10A nic by nie zmieniło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 A z innej beczki jaką wiatrówką strzelał pan panie Irku do niego?, strzelectwo pneumatyczne to moje jedne z wielu hobby, oczywiście nie w formie chorej zabawy ,lecz strzelania sportowego na strzelnicy i FT/HFT. Z awataru mogę twierdzić że to Slavia 631Lux z bardzo ładną osadą, choć czuję że raczej się mylę, albo coś ze stajni HW? :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Qrcze!!!! Gratuluję Miko "znania się na rzeczy" ;D Tak to Slavia 631 Lux . Ale kupowałem ją gdy Ciebie nie było jeszcze na świecie - 1985r. Natomiast luneta dodana z 4 lata temu. Przyznam się, że na przyrządach - muszka - szczerbinka - lepiej mi sie celowało niż przez lunetę. Tym bardziej, że lunety nie mogę sobie tak precyzyjnie ustawiać jak wcześniej szczerbinkę. Ostatnio bawię się też czymś takim : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 No slavie sa wyjatkowo wytrzymałe. Kolega ma juz z 25 lat i dalej strzela!! Ja sie bawiłem slavia 634 ale teraz zbieram na HW 50 albo 98 :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Spuchlo mi jedno ogniwo w pakiecie 1800mAh, kiedy probowalem je oddzielic od pozostalych, celem zrobienia pakietu 2s, przecialem nozem wszystkie trzy. Oprocz smrodu podobnego do acetonu i emocji zwiazanych z opowiesciami o planacych pakietach, zadnych innych przezyc nie mialem. Zdesperowany wlozylem do wiadra z woda... Niestety, bez efektu.. Pozdrawiam baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 palą się jak najbardziej , naładowany pakiet 2200 przebiłem śrubokrętem na wylot śróbokręt zostawiłem w pakiecie po kilkunastu sekundach miałem kupę dymu i ognia plastykowa rączka śrubokrętu stopiła się całkowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 pewnie temu się stopiła z zrobiło się zwarcie na ogniwach i nagrzał sie rdzeń śrubokręta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ogniwa które wybuchają na filmach są zazwyczaj albo mocno naładowane albo nawet przeładowane. Nie bez powodu ogniw nie powinno się przechowywać naładowanych do full przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zwarcie przez wszystkie cele to murowane kłopoty. Bardzo dużo dymu i ognia o wysokiej temperaturze. Jeśli ktoś koniecznie chce to zrobić, to broń boże w domu. Mi wylało połowę wody którą akurat miałem do zalania pieca C.O. Z tym nie ma żartów!!! Pakiet 2200 naładowany nominalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Qrcze!!!! Gratuluję Miko "znania się na rzeczy" ;D Tak to Slavia 631 Lux . Ale kupowałem ją gdy Ciebie nie było jeszcze na świecie - 1985r. Natomiast luneta dodana z 4 lata temu. Przyznam się, że na przyrządach - muszka - szczerbinka - lepiej mi sie celowało niż przez lunetę. Tym bardziej, że lunety nie mogę sobie tak precyzyjnie ustawiać jak wcześniej szczerbinkę. Moge troche pociagnac OT? Luneta wyglada na jakies 4x20 w tej slavii, nie widac zbyt dobrze z avatara. Widze ze wiecej osob tu strzela rekreacyjnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.