Migan Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Witam, tak jak w temacie poszukuje planów modelarskich samolotu pod silnik MVVS 3,5 cm3. Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o odpowiedź. Na wszelki wypadek oto mój e-mail: migan1@interia. eu
japim Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Większość kombatów jest pod 3,5 cm3. Pytanie - jaki model chcesz zrobić? Trenerka, akrobata, funfly, kombat?
Migan Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 Bardziej chciałbym zbudować trenerka. Tylko że nie mam w tym doświadczenia i będzie to mój pierwszy model spalinowy.
PiciaPL Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Ja jako pierwszy model zbudowalem spitfajerka link ale jak narazie to lezy i czeka na czasy kiedy bede potrafil poprawnie latac. Kupilem sobie gotowca Sonica juz drugiego bo pierwszego stracilem na slupie energetycznym Ja ci radze zacznij od prostego modelu i taniego na ktorym nauczysz sie latac a pozniej zacznij skladac cos extra bo szkoda czasu i pieniedzy. Co prawda czytalem cos podobnego na tym forum juz wiele razy ale jakos stwierdzilem ze zbuduje cos wiekszego lecz po dlugich godzinach latania na symulatorze stwierdzilem ze kupie cos malego i zobacze czy sie uda i to byl dobry wybor.
Migan Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 Nie nie nie ... nie chodzi mi o to żeby się nauczyć latać. Dobrze umiem latać i teraz tylko trenuje a nie ucze się latać. Chodzi mi poprostu o prosty plan samolotu (najlepiej trenerka) pod silnik spalinowy 3,5 nie licząc Wicherka 25 :wink:
japim Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 W takim razie polecam Prime. Oblatywałem ten model z silnikiem MVVS 4,5 cm3 i lata bardzo dobrze. Jeżeli ma być proste to polecam też przeskalowanego do 1,2 - 1.4 m rozpiętości UglySticka.
Migan Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Więz zdecyduje się na Prime. Czy ktoś mógłby mi podać link do jakiejś strony lub gotowe przesłać na maila? Jeśli znajdzie się ktoś chętny to bardzo prosze. :wink: O przycisku "pomógł" nie zapomne.
karlem Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 http://www.alehar.prv.pl/ trzecia i piąta pozycja w "Plany" :wink:
Migan Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Dzięki za pomoc, już pobrałem plany. karlem i japim dostali po "Pomógł" Temat uważam za zamknięty.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.