hornet2 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Jeszcze raz witam wszystkich tutejszych forumowiczów ! Od dawna moim marzeniem było zobaczyć moją miejscowość z lotu ptaka w której się urodziłem i mieszkałem prawie 30 lat . Kiedyś było to niemożliwe . Lecz dwa lata temu to moje marzenie się ziściło . Na niemieckim Ebay-u kupiłem quadrocoptera WLToys V262 z kamerką 720P . O to pierwszy mój filmik zrobiony tym copterem . Copter ten nie posiadał FPV . By obejrzeć nagrany film trzeba było włożyć mikro kartę SD do laptopa albo telewizora . Rok temu okazyjnie kupiłem w polskim sklepie za 1/3 ceny coptera WLtoys V666N . Jest to copter z kamerką FPV 1080P , 5,8G z monitorem i barometrem . Teraz nie muszę nagrywać filmu by móc podziwiać widoki z góry . Jest tylko małe ale ! Oglądanie obrazu na ekranie monitora na żywo w słoneczne dni pomimo osłony przeciwsłonecznej jest prawie niemożliwe . Do tego jeszcze podczas oglądania idzie dostać oczopląsu ! Co prawda copter ma mocowanie antywstrząsowe kamery . Ale nie posiada gimbala i kamera "tańczy" wraz z ruchami coptera . W Bg zamówiłem sobie gogle FPV Eachine EV800 . Słońce już nie będzie mi przeszkadzało ale to dopiero będzie oczopląs ! Niedawno zrodziła mi się myśl kupna jakiegoś taniego ( do 1tys. zł. ) coptera z gimbalem . Na Bg znalazłem coś takiego https://www.banggood.com/AOSENMA-CG035-Brushless-Double-GPS-5_8G-FPV-With-1080P-HD-Gimbal-Camera-Follow-Me-Mode-RC-Quadcopter-p-1088665.html?rmmds=search . Jest teraz na niego promocja . Z kuponem rabatowym z wysyłką do Polski kosztuje 585zł . Szukałem po różnych forach jakichś opinii o tym copterze . Na You Tube obejrzałem kilka filmów o tym modelu . Na 147 opinii pozytywnych ma 27 negatywnych . Do wielkiego minusa w tym copterze można zaliczyć to że gimbal ma silniki szczotkowe . Co to oznacza ? Wiadomo ! Pomimo tak niskiej ceny model posiada między innymi : silniki bezszczotkowe , GPS ( podwójny ) , gimbala ( jest jaki jest ale jest ! ) , kamerkę FPV 1080P , 5,8G plus monitor . Co do różnych funkcji . To posiada między innymi : tryb Headless Mode , informowanie optycznie i akustycznie o niskim stanie napięcia aku , funkcja autostartu i lądowania, funkcja automatycznego sprowadzenia modelu na ziemię przy niskim stanie napięcia aku , funkcja a key to return - autopowrotu do miejsca startu po utracie zasięgu ( można też w każdej chwili sprowadzić model z powrotem za pomocą przycisku w apce ) , funkcja follow me - "smyczy " ( model podąża za śledzonym obiektem ) , funkcja fixed point circling fighting - okrążanie filmowanego obiektu . I szereg innych funkcji których nie zdążyłem się doczytać . Co możecie powiedzieć o tym copterze ? Warto czy nie warto go kupować ? Może ktoś z Was miał lub ma do czynienia z tym copterem ? To by mi coś o nim powiedział . Czy dało by się w nim zamiast stockowego gimbala zamontować tego ? https://www.banggood.com/search/gimbal-2-axis.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatyn Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A to nie lepiej poszukać czegoś używanego Phantomowego ? Wiem że wśród kolegów modelarzy nie cieszy się nazbyt pozytywną opinią ale jeśli sam nie chcesz niczego składać to w tej kasie raczej najrozsądniejszy wybór według mnie. Gdzieś jeszcze czytałem że : https://www.pepper.pl/promocje/hubsan-h501s-znakomity-dron-z-gps-i-kamera-1080p-fpv-50363 To też nie najgorszy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 A to nie lepiej poszukać czegoś używanego Phantomowego ? Wiem że wśród kolegów modelarzy nie cieszy się nazbyt pozytywną opinią ale jeśli sam nie chcesz niczego składać to w tej kasie raczej najrozsądniejszy wybór według mnie. Gdzieś jeszcze czytałem że : https://www.pepper.pl/promocje/hubsan-h501s-znakomity-dron-z-gps-i-kamera-1080p-fpv-50363 To też nie najgorszy wybór. Też bralem tego coptera pod uwagę . Tylko że nie ma on gimbala . Co do Phantoma . Wszystkie chyba mają przesył obrazu z kamery po WiFi ? No i chyba mają brak w apce funkcji sterowania kamerą ? Przyciski załączania filmowania i robienia zdjęć . Myślałem kupić tego CG 035 ale bez gimbala i kamery . Do tego dokupić w Bg gimbala od DJI Phantom Go Pro 3 . No i jakąś przyzwoitą kamerkę FPV 1080P , 5,8G . Jaką ? Nie wiem . Może coś mi doradzicie ? Przykładowo taki filmik tym copterem byłby już do przyjęcia . Nie wiem co to za gimbal ? Kamera SooCoo C30 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Już od tygodnia codziennie siedzę w internecie poszukując w miarę taniego drona do filmowania . Rozważałem różne za i przeciw . Może Phantoma 2 albo 3 lub jego tańszą wersję Cheersona CX20 ? Wybór padł na drona Aosenma CG035 .Czy dobrze zrobiłem ? Czas pokaże . Dużo czytałem o tym dronie na zagranicznych forach . Na YouTube obejrzałem mnóstwo filmów . Sam dron jako sam w sobie zbiera niezłe recenzje ( wersja bez kamery ) . Wszystko działa w nim jak należy .Niestety wersja z gimbalem i kamerą to jakieś nieporozumienie ! To też chciałem kupić wersję tego drona bez kamery . Okazało się że w Bg wersja z gimbalem tego modelu jest tańsza od wersji bez kamery ! Wezmę tego z gimbalem . Gimbal wraz z kamerą i tak pójdą do wywalenia . Do tego drona pasuje gimbal Walkera G2D . https://www.banggood.com/Walkera-G-2D-Brushless-Gimbal-For-iLookGoPro-Hero-3-Camera-on-Walkera-QR-X350-Pro-RC-Quadcopter-Spare-Parts-p-1066072.html?rmmds=search Waży tylko 120g . Doradźcie mi jeszcze jaką kupić kamerkę FPV 5,8G do tego gimbala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ten gimbal jest na pakiet 3S a quada wybrałeś na 2S ...... Szukałeś informacji jak się zachowuje ten gimbal na nie rekomendowanym napięciu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ten gimbal jest na pakiet 3S a quada wybrałeś na 2S ...... Szukałeś informacji jak się zachowuje ten gimbal na nie rekomendowanym napięciu ? Zasugerowałem się tym filmem : Znalazłem taką kamerkę : https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiZlZ3m7NbVAhVFEJoKHaWxAV0QFgg_MAA&url=https%3A%2F%2Faeromind.pl%2Fproduct-pol-244-Kamera-FPV-Walkera-iLook-HD-5-8GHz.html&usg=AFQjCNHN9iGkAHmfoBfhGzAnblgyi8u8wQ Tylko czy będzie ona współpracować z goglami Eachine EV 800 ? Oraz czy można nią sterować z pozycji apki ? Nie bardzo rozumiem działania tej kamery . U góry ma przycisk wlącz/wyłącz . Z boku przełącznik video/photo . A w jaki sposób wyzwala się migawkę aparatu albo włącza/wyłącza filmowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Możecie mi pomóc ? Szukam do tego gimbala : https://www.banggood.com/Walkera-G-2D-Brushless-Gimbal-For-iLookGoPro-Hero-3-Camera-on-Walkera-QR-X350-Pro-RC-Quadcopter-Spare-Parts-p-1066072.html?rmmds=buy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szatyn Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Możecie mi pomóc ? Szukam do tego gimbala : https://www.banggood.com/Walkera-G-2D-Brushless-Gimbal-For-iLookGoPro-Hero-3-Camera-on-Walkera-QR-X350-Pro-RC-Quadcopter-Spare-Parts-p-1066072.html?rmmds=buy No to konto na PayPal i zamawiasz Z Bangooda zamawiałem już wiele i zawsze przychodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Działanie kamery -czego tu nie rozumiesz ? po przełączeniu trybu jakim chcesz robić (zdjęcie/ film) uruchamiasz właśnie tym przyciskiem u góry to jest spust "migawki" Nie znam tej kamery ale wygląda na to że niema osobnego wyłącznika zasilania bo niema własnego zasilania . Powinna działać z wymienionymi przez Ciebie goglami na 99,9% A co do wyboru -przeszukaj fora , jest na ten temat masę informacji -pierwsze z brzegu : GOPRO ,SJCAM, XIAOMI ale tu się musisz zorientować bo modeli tych firm jest po kilka a informacji jakich musisz szukać to możliwość podłączenia nadajnika FPV na wyjściu USB kamery , i rozmiar bo mimo pozornego podobieństwa mogą się różnic znacząco i nie zamontujesz każdej do zaplanowanego gimbala . Oczywiście wszystkie wymienione wymagają osobnego nadajnika 5.8ghz w przeciwieństwie do tej WALKERA ale widząc marny obiektyw mam wrażenie że obraz na niej nagrany jest marny -tam chyba matryca tylko 2mp no i brak możliwości używania kamery osobno (brak własnego akumulatora). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nie rozumiem tego jak mam wcisnąć ten przycisk u góry kamery chcąc zrobić w danej chwili zdjęcie gdy copter jest w górze ? Filmowanie to co innego . Przełączam suwak na video . Wciskam przycisk u góry kamery i filmuję do momentu aż wyląduję i znowu wcisnę ten przycisk by wyłączyć filmowanie . Co do podglądu obrazu . Dzisiaj w końcu dotarły do mnie gogle FPV Eachine EV800. Mógłbym ich używać do podglądu jako gogli albo jako monitora . Na ekranie monitora jest też wyświetlany licznik czasu nagrywania filmu . Cyfry na biało - filmowanie wyłączone . Na czerwono - włączone . Z kolei jak robię zdjęcie to widać na ekranie takie mignięcie obrazu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opalasz filmowanie przed startem a wyłączasz po wylądowaniu o zdjęciach zapomnij . A włączanie na żądanie z aparatury filmowania/fotografowania to tylko w dronach z skompletowanym wyposażeniem "kamerowym" przez producenta . Może są inne drogi by to uzyskać ale nie siedzę w temacie a pisze bo wypada-jakoś nikt się nie rzucił z radami dla Ciebie . Ale licz tylko na to ze z poziomu aparatury gimbal walkera może będzie sterowany (ma te opcje ale nie wiem czy ten quad i ją ma i będzie z nim zgodna) a video musi być non stop ( w większości przypadków składanych dronów z kamerami firm trzecich ) PS musisz więc wybrać czy lepsza kamera i lepszy gimbal ale bez możliwości decydowania kiedy "kamerować" albo kupić kompletnego drona z kamera i gimbalem gdzie te funkcje masz raczej zapewnione . Gimbal na serwach który by był w Twoim quadzie fabrycznie nie jest tragiczny -jedynie z racji mechanicznego przekazania pracy (zębatki) może być wrażliwy na uszkodzenia . O jego kamerze się nie wypowiem - sam musisz to ocenić po filmach innych użytkowników (pamiętaj że Youtube troszkę psuje jakość filmów przez własną kompresje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opalasz filmowanie przed startem a wyłączasz po wylądowaniu o zdjęciach zapomnij . A włączanie na żądanie z aparatury filmowania/fotografowania to tylko w dronach z skompletowanym wyposażeniem "kamerowym" przez producenta . Może są inne drogi by to uzyskać ale nie siedzę w temacie a pisze bo wypada-jakoś nikt się nie rzucił z radami dla Ciebie . Ale licz tylko na to ze z poziomu aparatury gimbal walkera może będzie sterowany (ma te opcje ale nie wiem czy ten quad i ją ma i będzie z nim zgodna) a video musi być non stop ( w większości przypadków składanych dronów z kamerami firm trzecich ) PS musisz więc wybrać czy lepsza kamera i lepszy gimbal ale bez możliwości decydowania kiedy "kamerować" albo kupić kompletnego drona z kamera i gimbalem gdzie te funkcje masz raczej zapewnione . Gimbal na serwach który by był w Twoim quadzie fabrycznie nie jest tragiczny -jedynie z racji mechanicznego przekazania pracy (zębatki) może być wrażliwy na uszkodzenia . O jego kamerze się nie wypowiem - sam musisz to ocenić po filmach innych użytkowników (pamiętaj że Youtube troszkę psuje jakość filmów przez własną kompresje ) Opalasz filmowanie przed startem a wyłączasz po wylądowaniu o zdjęciach zapomnij . A włączanie na żądanie z aparatury filmowania/fotografowania to tylko w dronach z skompletowanym wyposażeniem "kamerowym" przez producenta . Może są inne drogi by to uzyskać ale nie siedzę w temacie a pisze bo wypada-jakoś nikt się nie rzucił z radami dla Ciebie . Ale licz tylko na to ze z poziomu aparatury gimbal walkera może będzie sterowany (ma te opcje ale nie wiem czy ten quad i ją ma i będzie z nim zgodna) a video musi być non stop ( w większości przypadków składanych dronów z kamerami firm trzecich ) PS musisz więc wybrać czy lepsza kamera i lepszy gimbal ale bez możliwości decydowania kiedy "kamerować" albo kupić kompletnego drona z kamera i gimbalem gdzie te funkcje masz raczej zapewnione . Gimbal na serwach który by był w Twoim quadzie fabrycznie nie jest tragiczny -jedynie z racji mechanicznego przekazania pracy (zębatki) może być wrażliwy na uszkodzenia . O jego kamerze się nie wypowiem - sam musisz to ocenić po filmach innych użytkowników (pamiętaj że Youtube troszkę psuje jakość filmów przez własną kompresje ) Trochę trzepie obrazem . Ale to z racji tego że gimbal nie jest zamocowany na amortyzatorze . Nie wiem dlaczego tak zrobili ? Pomogło by coś gdyby do tego gimbala wstawić jakieś lepsze cyfrowe serwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 by nie telepało obrazem powinno pomóc tylko wyważenie śmigieł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Mniej więcej tak wygląda film ze stockowej kamery na stockowym gimbalu tego coptera . Na filmie gościu pokazuje funkcję "smyczy " w tym copterze . Ponoć wszystkie funkcje w tym copterze działają świetnie ! A ma ich trochę : GPS circling flight fixed point set high lost control return simple cradle 5,8G FPV two-way transmission automatic following one key return headless mode Na każdym filmie widać te trzepanie . https://youtu.be/33fXdJ40vKo?t=640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nie na każdym ,widziałem też całkiem przyzwoite zachowanie stockowego gimbala na innym filmie i co smutne -to był wyjątek -gimbal raczej do wymiany lub zakupu drona bez niego Widziałem też jego zawis z włączona lokalizacją czy też wysokością sterowaną GPS - dron strasznie szybkimi małymi ruchami poprawia swoją pozycje -to może być przyczyna nie nadążania gimbala na serwach za ruchami drona .... Sterowanie obcego gimbala zdaję się że akurat da połączyć z tym dronem i jego aparaturą, ale o sterowaniu samą obcą kamerą raczej zapomnij . Zdjęcia można zawsze wyciągnąć z klatki filmu...a nagrywanie /podgląd -non stop aż do wylądowania . To temat jak studnia bez dna a moja powierzchowna wiedza jest zbyt mała i może cie wprowadzić w błąd -szukaj odpowiedzi nadal na swoje pytania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Dzięki Ci za pomoc ! Pytałem też na innych forach ale tam ... szkoda mówić ! Trochę jestem zawiedziony tymi kamerami . Na innych forach sugerowano mi żebym kupił sobie zamiast tego Aosenma coptera DJI Phantom 2 albo 3 bądź podobnego ale tańszego Cheersona CX20 . Cóż ? Zastanawiałem się nad tym . Mam parę rzeczy do sprzedania . Ale obecnie łatwiej coś kupić niż sprzedać . Przy dobrych wiatrach udało by mi się wydrzeć jakieś 6, góra 7 stów . Więc do wspomnianego Phantoma czy Cheersona daleka droga ! Co prawda można by już za tę kasę wydrzeć jakąś używkę Phantoma albo Cheersona ale golca . No i używka jak to używka , po prostu kot w worku ! Obecnie mam WLToys -a V666N . Wczoraj doszła przesyłka z goglami Eachine EV800 . Szukam teraz czegoś by móc podziwiać widoki w tych goglach i na monitorze . I to na czym mi zależy - możliwość operowania kamerą z pozycji apki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Możliwość operowania pracą kamery z poziomu aparatury otrzymasz tylko kupując zestaw w to wyposażony i innej drogi niema . Ale w tym przedziale cenowym wielkiego wyboru takich latających "kombajnów" z bajerami nie masz -chcesz mieć ALL IN ONE -kup te Aosenme -cały kosztuje tyle co niektóre modele kamery GOPRO więc cudów nie ma co od tego drona wymagać .-i z tym trzeba się pogodzić. PS można podmienić gimbala na nawet tego plastikowego Walkera dopiero wtedy gdy fabryczny się okaże nie zadowalający a próbować w niego wstawić kamerę z Aosenmy -uzyskasz lepszą stabilizacje przy zachowaniu "sterowania" kamery fabrycznej (jeśli masz zmysł majsterkowicza) ps2 na filmie wyżej widać nie tylko drgawki obrazu ale i uciekanie osi gimbala -to chyba zmora w tym modelu -obraz powinien trzymać horyzont non stop - ale jak mówiłem tyle bajerów musi być jakimś kosztem zmieszczone w tej cenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Możliwość operowania pracą kamery z poziomu aparatury otrzymasz tylko kupując zestaw w to wyposażony i innej drogi niema . Ale w tym przedziale cenowym wielkiego wyboru takich latających "kombajnów" z bajerami nie masz -chcesz mieć ALL IN ONE -kup te Aosenme -cały kosztuje tyle co niektóre modele kamery GOPRO więc cudów nie ma co od tego drona wymagać .-i z tym trzeba się pogodzić. PS można podmienić gimbala na nawet tego plastikowego Walkera dopiero wtedy gdy fabryczny się okaże nie zadowalający a próbować w niego wstawić kamerę z Aosenmy -uzyskasz lepszą stabilizacje przy zachowaniu "sterowania" kamery fabrycznej (jeśli masz zmysł majsterkowicza) Tez się nad tym zastanawiałem . Nie wiem z czego tak naprawdę te drgania obrazu wynikają ? Na pewno nie jest to efekt jelo . Jak już wspominałem , gimbal jest zamocowany do coptera na sztywno , bez żadnego amortyzatora . Nie wiadomo czy to drgają serwa ? Czy drgania są przenoszone z obudowy coptera z racji sztywnego połączenia gimbala z obudową ? Może by tak przymocować do obudowy jakiś amortyzator ? A dopiero do niego gimbala ? Ten Walkery ma amortyzator drgań A to stockowy gimbal Aosenmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie warto -fabryczny gimbal z tego co widziałem nie dość że jest sam w sobie elastyczny i się chwieje (marne materiały i konstrukcja) to jeszcze ma "skokową" prace serw czy tam silników -to taki bajer że dron MA gimbala a nie że działa - to są koszty niskiej ceny kombajnu o których pisałem. Nie masz na nic lepszego pieniędzy -odpowiadają Ci jego możliwości -kup tego quada tylko licz się że bez modyfikacji szału nie będzie . Oczywiście musisz go kupić w opcji full , z tym "gimbalem " jeśli koniecznie ma być kamera "sterowana" będziesz musiał ją używać i tylko ją Dopiero jak stwierdzisz że z tym gimbalem nic nie zrobisz/ nie podrasujesz...wtedy go wymienisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nie warto -fabryczny gimbal z tego co widziałem nie dość że jest sam w sobie elastyczny i się chwieje (marne materiały i konstrukcja) to jeszcze ma "skokową" prace serw czy tam silników -to taki bajer że dron MA gimbala a nie że działa - to są koszty niskiej ceny kombajnu o których pisałem. Nie masz na nic lepszego pieniędzy -odpowiadają Ci jego możliwości -kup tego quada tylko licz się że bez modyfikacji szału nie będzie . Oczywiście musisz go kupić w opcji full , z tym "gimbalem " jeśli koniecznie ma być kamera "sterowana" będziesz musiał ją używać i tylko ją Dopiero jak stwierdzisz że z tym gimbalem nic nie zrobisz/ nie podrasujesz...wtedy go wymienisz . Chyba nic innego nie wymodzę . Jedyne wyjście to dokupić tego gimbala Walkerę i do niego dorobić jakieś mocowanie stockowej kamery . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi