Hika Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Hej Mam taki problem, mianowicie planuję w samolocie łączyć elementy na śruby plastikowe i deseczki balsowe, aby w razie wypadku nie uszkodzić skrzydeł (uszkodzone zostaną śruby). I tu pojawia się pytanie: czy ktoś ma pomysł jak można połączyć plastikową śrubę z drewnianym bloczkiem? Czy trzeba by otwór nagwintować, czy po prostu wywiercić otwór o mniejszej średnicy i jakoś siłowo wkręcić tę śrubę? Myślałam też o wklejeniu nakrętek metalowych do bloczków drewnianych.Edit: znalazłam też coś takiego http://allegro.pl/kolek-tuleja-gumowa-rozporowa-z-gwintem-m4-i6620371962.html#thumb/1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Cześć. Zastosuj nakrętki kłowe, do dostania w sklepach modelarskich lub metalowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Można też kleić nakrętkę nylonową od tej śruby w lżejszych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi