a_skot Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Czy miał ktoś jakieś doświadczenia z takim silniczkiem BL003/2408-21/1750/M? Jest do nabycia na allegro i chciałbym go kupić, ale jeśli szkoda na niego pieniędzy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Czy chodzi konkretnie o ten typ silnika, czy całą rodzinę silników ? Te z Allegro, których wspominasz różnią się od wcześniejszych tylko tym "złotym" zamknięciem. Ja mam te wcześniejsze - otwarte i też Bm 2408 - 21 , 1750kV. silnik był (jest) zarówno w latającym skrzydle, jak i w latającej łodzi. W obu modelach ze śmigłem 8x6 pracują bez problemu. Dodam tylko, że łódź po naprawach i ulepszeniach waży gotowa do lotu 880g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Dzięki - to wystarczy - biorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 ... 1750kV... Ale o co chodzi??? 1 500 000 ogniw NiCd/NiMH w pakiecie, czy 500 000 LiION/Li-pol? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 kV to chyba standardowe określenie liczby obrotów na jeden Volt przy nie obciążonym silniku. Skoro wiadomo, że silnik rozwija 1750 obr/Volt to wybacz plesesie ale nie będę liczył ile to by wyszło przy podanej przez ciebie ilości aku.....zakładając, że 1,5mln ogniw po 1,2V lub 0,5mln lipoli po 3s??? A tak z ciekawości po co Ci takie dane???? Robisz nowy projekt Do-X w skali 1/1 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Ech nie, kV odebrałem jako kilovolt (zgodnie z układem SI) i wyobraziłem sobie pakiet zasilający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.