jaciomp Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Cześć. Jestem na etapie ustawień tricoptera, którego jeszcze nie ulotniłem. Mam jednak problem z losowym ale częstym rozbindowywaniem się odbiornika pod Frsky f-802 Odbiornik, wraz z cyfrowym serwem mg92B zasilam przetwornicą https://abc-rc.pl/Przetwornica-DC-DC-3-35 Od samego początku pojawiły się problemy z zasilaniem. Początkowo korzystałem z płytki PDB pod ESC i z własnym BECiem, ale przy podłaczeniu serwa i odbiornika nie dawała rady. Teraz niby zasilanie jest ale nie wiem czy ta przetwornica jest odpowiednio wydajna, czy lepiej dać dedykowany UBEC? Nie jestem też przekonany czy aktualne zasilanie jest przyczyną rozbindowywania się odbiornika? Dodam że odbiornik jest sprawny bo latał na innym modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Czym to zasilasz bo ta przetwornica to step up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaciomp Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Faktycznie, podałem zły link. Ona jest step down. Kolega z forum, proponuje wstawienie kondensatora pod odbiornik. Swoją drogą muszą być to jakieś zakłócenia bo urządzenia raczej nie przekraczają poboru nawet 1A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Same serwo potrafi pobrać więcej niż 1A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi