saoszjant Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Witam Po niefortunnym lądowaniu skrzywił mi się wał w silniku, konkretnie Turnigy C35-42 1000kV, średnica 4mm długość ok 5cm. Czy wie ktoś może czy na terenie Polski można dostać nowy? Albo może jakiś zamiennik o takich samych wymiarach? Proszę o pomoc bo nie widzi mi się kupowanie nowego silnika :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Zapytaj w Nastiku czy podejdzie ośka od Dualskiego. Tutaj jest ośka 4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 może wiertło by się nadawało?? Gdzieś czytałem o tego typu osiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Kwasiu trzonek lub jak wolisz chwyt wiertła jest mniejszy od części roboczej o 2 do 5 setek i w zwiazku z tym za mały. Osie silników wykonane są na tzw 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Aż dziw bierze, że jeszcze nikt się nie zabrał za masową produkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Tzw kołki handlowe wykonane są na fi 4+0.01i juz za duże ,poniewaz łożyska powinny się przesuwać na wałku.Można oczywiscie zpolerować tą "setkę " ale mamkament tkwi w długości wałka ,fi 4 maja długosc 40 mm. Tzw masowa produkcja to wielkości setek tysięcy sztuk .Może jest takie zapotrzebowanie ???? jeżeli tak to uruchomię produkcje :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Zapytaj kogoś kto ma silniki Ray . Kupując taki silnik dostaje się od razu dodatkową oś . Bez problemu kupisz dodatkowe osie w Unitedhobies . Moze by ci ktoś kupił , jeśli sam nie masz takiej możliwości . W Nastiku i nie tylko kupisz osie do silnika Dualski . Musisz tylko sprawdzić który model tego silnika ma oś 4 mm i odpowiednią długość . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Wydaje się że jednak kołek ustalający byłby najodpowiedniejszy, swego czasu kupiłem fi4x50mm. Rzeczywiście jest trochę za gruby, ale z mocnym wciskiem wchodzi na łożysko. Wiertarka i papier ścierny 800-1000 w 20 min załatwi temat. Ja papier owijam naokoło płaskiego pilnika i dociskam go pilnikiem, aby równomiernie zebrać materiał z walka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 witam,ten temat był kiedyś.Posiadam takie cośik fi 3.00 .3.50,4.00,to się nie wygina?Dla ciekawskch to są młotki do wbijania gwożdi do naszych buciorków(damskich też)dł.70mm,tnie się tarczą szlifierską,moge Ci podeslać.Podeśle za chwile zdiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.