franek009 Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Witam wszystkich bardzo serdecznie, czytam to forum od miesiąca prawie codziennie. Chciałbym rozpocząć przygodę z modelarstwem. Zdecydowałem już się na Wicherka 10 + silnik elektryczny, lecz w tej chwili mam małe problemy warsztatowe, więc budowę przekładam na później. W tym momencie chcę kupić EG Pro w celach nauki latania lecz mam mały mętlik w głowie co do reszty sprzętu. Proszę Was o pomoc: Co mam kupić aby wszystko pięknie latało i aby było to przyszłościowe - Wicherek i inne Zależy mi na jak najmocniejszym silniku i pakiecie, ale nie chcę przesadzić stąd moje zapytanie, aparaturę chciałbym również przyszłościową lecz tu nie mogę zaszaleć zbytnio w kosztach kilka stówek max. Proszę napiszcie mi przykładowy zestaw, wiem że temat poruszany wiele razy ale nie mogę odszukać złotego srodka Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Proponuję użyć opcji szukaj. Temat EG był poruszany setki razy gdzie koledzy opisywali całe wyposażenie. Enetulanie spotkanie z kolegami z krakowa gdzie na miejscu wytłumaczą co i jak pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek009 Opublikowano 8 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 Proponuję użyć opcji szukaj. Temat EG był poruszany setki razy gdzie koledzy opisywali całe wyposażenie. Enetulanie spotkanie z kolegami z krakowa gdzie na miejscu wytłumaczą co i jak pozdrawiam Tak, tak wiem, ze setki razy, ale nigdzie nie znalazlem informacji o max parametrach silnika i pakietu, to ze dany silnik sie nadaje nie satysfakcjonuje mnie, chcialbym zaupic sprzet o parametrach max dla EG waga, moc tak aby wykorzystac go pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 EG jest tak żywotny i daje tyle satysfakcjii z latania nawet doswiadczonym modelarzom że gwarantuję Ci ,nigdy nie odzyskasz wyposażenia.Zostanie w nim na amen więc po co kupować coś na wyrost? Po dwóch latach kupilbym chętnie Juniora bo łatwiejszy w przechowywaniu ale co zrobić z tak ładnie latającym EG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 To EG się nie rozkłada ( skrzydła) by można było go postawić gdzieś w kącie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 rozklada. skrzydla demontujesz i ladnie miesci sie to do pudelka w ktorym sie go kupuje, poza ogonem, ktory jest przyklejony na stale i niestety wystaja stateczniki... poza tym tak jak pisze TooM - EG jest super i nie wyjmiesz wyposazenia ja w swoim latam na konradach 16g i 8g - bez zarzutu sa (moze tycio wolne)... polecam EG do nauki latania z silnikiem 3f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Moim następcą EG będzie Junior TYLKO z powodu statecznika no i trochę że ma dobrze dobrany silnik i śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.