tomcar11 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam jestem z Klodzka na Dolnymslasku szukam kogos z okolicy kto pomoże przy pierwszych lotach CESSNA 182 na bezszczotkowym silniku. Trenuje narazie na symulatorze. Próbowałem tez w realu ze startem jakos idze ale gorzej z ladowaniem Narazie model cały. Jeszcze jedna sprawa skrzydlo mam na śruby chce załorzyć gumki ale nie wiem jak i jakie to gumki czy takie zwykłe aptekarskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Jeszcze jedna sprawa skrzydlo mam na śruby chce załorzyć gumki ale nie wiem jak i jakie to gumki czy takie zwykłe aptekarskie? Takie zwykłe "recepturki" wystarczą, ale trzeba dać ich stosunkowo dużo. Tak, żeby skrzydło mocno siedziało tam gdzie powinno. Tylko upewnij się, że gumki nie wgryzą się w model. Można przykleić na krawędź spływu i natarcia paski cienkiej sklejki modelarskiej (ewentualnie tekturę), żeby zabezpieczyć skrzydło przed uszkodzeniem spowodowanym przez gumki. A jeżeli radzisz sobie ze startem i lotem to już dobrze. Lądowanie jest najtrudniejsze, ale jak poćwiczysz niskie przeloty nad pasem startowym tak, żeby utrzymywać równy lot, a wysokość (jej wytracanie) regulować tylko obrotami silnika (gazem) to nauczysz się lądować poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcar11 Opublikowano 10 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 dzieki za wyczerpujaca informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 W zakładce użytkownicy szukaj ludzi z Kłodzka i okolic a potem pisz na pw.Ja tak znajduję kolegów w różnych sprawach i wierz mi jest masa życzliwych modelarzy,nawet zdziwisz się jak dużo. Jeśli bywasz we Wrocku mogę pomóc.Jakie masz radio może udałoby się polatać na kablu uczeń - trener np na pikniku lotniczym w sobotę w Golędzinowie koło Obornik Śl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcar11 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 W zakładce użytkownicy szukaj ludzi z Kłodzka i okolic a potem pisz na pw.Ja tak znajduję kolegów w różnych sprawach i wierz mi jest masa życzliwych modelarzy,nawet zdziwisz się jak dużo.Jeśli bywasz we Wrocku mogę pomóc.Jakie masz radio może udałoby się polatać na kablu uczeń - trener np na pikniku lotniczym w sobotę w Golędzinowie koło Obornik Śl. Witam mam dokładnie takie radio z opcja trener jezeli mozesz napisz coś więcej o tym pikniku o której godzinie i w którym miejscu dokładnie? nNo i czy to jest w tą sobote? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Sobota 13.09.2008 za Pęgowem w lewo.Radio zazwyczaj ma ,ale każdo inne gniazdo .Ja mam kabel do Hitec - Hitec czyli gniazdo DIN.Na inne trzeba by zrobić przejściówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcar11 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Dzieki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.