yarecki61 Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Mam dość dziwny,i niezrozumiały problem z w/w serwem.Serwo w modelu napędza sk.Jest z tym sterem połączone cienkim popychaczem węglowym.Podczas pracy wpada w duże wibracje,aż trzęsie całym ogonem modelu.Gdy je przytrzymam ręką uspokoi się. Odłączę popychacz od steru,i serwo działa bez problemu.... o co chodzi ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Ja miałem jak najgorsze doświadczenia z tymi serwami (w niektórych objawy były jak u Ciebie). Zresztą ogólnie te "carbonowe" nie cieszą się dobrą opinia. Szkoda, że przed zakupem tego nie sprawdziłeś. Inna rzecz, że do napędu kierunku i wysokości w Zoomie przydałoby się coś szybszego i mocniejszego. W Sbachu od RcFactory mam zamontowane TP MG91. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Duża bezwładność steru, odrobina luzów w samym serwie. Serwo korygując położenie przestrzela zadaną pozycję i wpada w oscylację. Zdarza się najlepszym, akurat w tanich serwach najrzadziej. Rozumiem, że w czasie lotu zjawisko nie występuje?? U mnie w piankowym akrobacie pomogło dołożenie pary zawiasów, wzrosły opory i był spokój. To oczywiście kosztem większego obciążenia serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi