yarecki61 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Mam dość dziwny,i niezrozumiały problem z w/w serwem.Serwo w modelu napędza sk.Jest z tym sterem połączone cienkim popychaczem węglowym.Podczas pracy wpada w duże wibracje,aż trzęsie całym ogonem modelu.Gdy je przytrzymam ręką uspokoi się. Odłączę popychacz od steru,i serwo działa bez problemu.... o co chodzi ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poharatek Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Ja miałem jak najgorsze doświadczenia z tymi serwami (w niektórych objawy były jak u Ciebie). Zresztą ogólnie te "carbonowe" nie cieszą się dobrą opinia. Szkoda, że przed zakupem tego nie sprawdziłeś. Inna rzecz, że do napędu kierunku i wysokości w Zoomie przydałoby się coś szybszego i mocniejszego. W Sbachu od RcFactory mam zamontowane TP MG91. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PK999 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Duża bezwładność steru, odrobina luzów w samym serwie. Serwo korygując położenie przestrzela zadaną pozycję i wpada w oscylację. Zdarza się najlepszym, akurat w tanich serwach najrzadziej. Rozumiem, że w czasie lotu zjawisko nie występuje?? U mnie w piankowym akrobacie pomogło dołożenie pary zawiasów, wzrosły opory i był spokój. To oczywiście kosztem większego obciążenia serwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts