gucio72 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Witam. Mam problem z ustawieniem TURNIGY 9XR PRO z softem ER9x. Chciałbym ustawić manetkę gazu tak, aby po przesunięciu jej na sam dół nie zgasł mi silnik i zmiksować to z jednym z włączników tak, aby po jego przełączeniu serwo gazu zamykało dopływ paliwa gasząc silnik i dodatkowo w tym samym czasie zadziałał "fail safe rc". Czy jest mi ktoś w stanie poświęcić swój czas i naprowadzić jak to uczynić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiiii Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Są dwa sposoby. Prosty i skomplikowany (przy wykorzystaniu krzywych) Podaję prosty sposób. W menu mixer ustaw na trzecim kanale (EDIT MIX CH3) Weight 70 (jest 100) Dodaj mixer na 3 kanale: - source FULL - Weight -250 (lub -125 w zależności od wersji) - Switch GEA (lub taki jak chcesz) - Multpx Replace. i już. FS w odbiorniku ustaw na mniej niż 1100 (zalecane ok 1000) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gucio72 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Dzięki serdeczne. P.S. Przepraszam za "nie ten dział", ale nie wiem jak to się stało :-( Prośba do moderatora o przeniesienie, lub usunięcie posta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxiiii Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Ze względu na dodatkowe pytania dodałem zdjęcia ustawień w aparaturze bazujące na oprogramowaniu er9x. Dokładna wersja to ersky9x wer 221f3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts