Tomasz Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak się patrzę na te bagnety i mam wątpliwości co do ich wytrzymałości (słoje nie są ukierunkowane). Ja bym proponował zrobić je z kilku warstw cienkiej sklejki. Co do krawędzi natarcia proponuję zastąpić tą prostokątną listewkę, listwą o przekroju kwadratowym 4x4 lub 5x5. Nie mocz balsy na kesony wodą. Jedyny środek do wyginania balsy to płyn do mycia okien, najlepiej na bazie amoniaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Co do bagnetów podzielam uwagę kolegi Tomasza. Proponuję zrobić bagnet z kilku warstw sklejki, oczywiście sklejać na przemian słojami. Taki bagnet będzie bardziej wytrzymały. Zostaje jeszcze laminat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 25 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 I źle myślicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Takie bagnety są w projekcie. W opisie wyraźnie jest napisane ..nie sklejka.. To ma być model któremu w razie czego odpadną skrzydła a nie zostanie zniszczony kompletnie. Coś jak "strefy zgniotu" w samochodach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmalolat23 Opublikowano 26 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Aha, z tym bagnetem to tylko taka moja skromna rada. Lataj z powodzeniem bez skrzydeł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Aha, z tym bagnetem to tylko taka moja skromna rada. Lataj z powodzeniem bez skrzydeł. Pozdrawiam. To nie akrobat więc wytrzyma 6mm bagnet z deki sosnowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Przepraszam za brak dalszych relacji, niestety stan zdrowia nie pozwala na razie kontynuować prace. Jak się wykaraskam to będę dalej budował. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czekamy, czekamy, ale zdrowie najważniejsze. To niech Pan się kuruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi