Skocz do zawartości

jaka aparatura na poczatek ??

azala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hitec to hitec i w dodatku 6ch + mixksy :)

V tail moze się przydać w szybolu, ale napewno bedziesz chciał zrobić model o kształcie DELTA i tu z pomocą przychodzi Elevon

Opublikowano

Futaba to dobry pomysł, ale ma istotne ograniczenie, zwłaszcza do początkującego. Skoro polecasz to rozwiązanie, powinieneś wspomnieć o tym ograniczeniu

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Moglby ktos troche dokladniej opisac plusi i minusy paru aparatur ?

Ja aktualnie jestem praktycznie w takiej samej sytuacji jak kolega. (poczatkujacy).

Bylem juz praktycznie zdecydowany na MX-12..., ale teraz sam juz nie wiem czy moze lepiej jednak jakas apar. na 2.4 Ghz ?? A jezeli tak to ktora jest sensowna ?

Opublikowano

MX-12 też można przerobić na 2,4 GHz :rotfl: lepiej kupić nadajnik z syntezą wtedy odpada problem kwarców np MX-16

Opublikowano

Powiem tak: Latałęm kiedyś na Hitecu (stary Focus 4) i nie znalazłem tak żadnych zastrzeżeń ( no bo tam w sumie mało było - zwykły 4 kanałowy analog)- więc na firmę nie mam powodu do narzekania..

A dziś mój tata ma mx-12 i powiem, że jest to świetna aparatura i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Jedynie trzeba się do guzików przyzwyczaić -no ale co firma to inny soft, więc... to raczej nie jest minus...

A wybór 35 Mhz/2,4 Ghz zależy od tego gdzie mieszkasz... jak masz obok sibie dużo modelarzy to idź w 2.4...

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może rozgrzebuje temat ale po co tworzyć nowy. Jestem początkujący i chciałbym kupić aparaturkę (nie drogą), 4-kanałową i znalazłem:

http://www.allegro.pl/item651149737.html

Nawet byłby możliwy odbiór osobisty, więc chciałbym poznać wasze zdanie, czy na początek to dobry model. Z góry piszę, że nie chce kupować nie wiadomo jakich 2.4 GHz hiteci i futaby, za duże kwoty, ponieważ mam jeszcze kupić silnik, regulator, odbiornik itp. itd. Z góry dzięki.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Co tam będziesz się rozdrabniał i kupował "na początek" jak nie kupisz tej

http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?products_id=7557

to wogóle nie zaczniesz zabawy z modelarstwem :wink:

Moze się powtarzam ale jak zwykle powiem, że kupuje się w miarę najlepsza aparaturę na jaka cię stać,po drugie najlepiej "przymierzyć " sobie do rąk która najlepiej pasuje,a potem jeszcze poczytać opinie na forach i dopiero decydować o zakupie

Opublikowano

Ja taką nabyłem ino w wersji 35MHz, ale z tego co wiem jak mi się zachce to bez problemów dokupie moduł 2,4GHz

Myślę że na dobry początek będzie OK

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Jestem na etapie kupowania aparatury w cenie do 700 PLN.

Myślałem najpierw o dwóch modelach Futaba 6EX lub Spectrum DX6i i w końcu zdecydowałem się na tą drugą ze względu na trochę tańsze odbiorniki. Jednak znajomi polecają mi jeszcze Hitec OPTIC 6 lub Turnigy 9 kanałową za ok 400 PLN, choć sami mają inne aparatury. Powiem szczerze że mam już mętlik w głowie i sam nie wiem co najlepiej zrobić. Byłbym bardzo wdzięczny za kilka wypowiedzi na temat wymienionych przeze mnie nadajników.

Pozdrawiam Adam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.