Skocz do zawartości

RWD-5

Maca111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc mam za sobą latanie modelem nemo z e-sky ale chcialem cos sam zbudować i padlo na RWD-5 by skazoo ściągnąłem plany wydrukowałem mam depron oraz wszelkie częsci do zlozenia ale niewiem jak go zlozyc czy jest moze jakas instruckja jak skladac RWD ???

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziękuję za pomoc . Teraz pomożcie dobrac wyposazenie Oczywiscie po najnizszych kosztach . Jezeli jakis uzytkownik ma cos co sie nadaje na sprzedaz do rwd prosze pisac na PW lub dzwonic 507459954

Opublikowano

Ojoj, toz to bylo 1000x walkowane.

mniej wiecej:

Serwa hxt900 albo tp90

silnik - jakikolwiek dzwonek TP + regulator 18a - smiglo odpowiednie do silnika

pakiet 3s najlepiej 20A prad rozladowania. 1200mah 20C chinczyk?

Opublikowano

Ne nemo chce miec zawsze :D No bo wiadomo pierwszy samolocik to troszke sie lezka w oku kreci jak mam go rozbierac po miesiacu . Wole nowe kupic i miec 2 samoloty :D

Opublikowano

Nemo chyba na silniku szczotkowym lata wiec niezbyt z tym przekladaniem. Odbiornik jak najbardziej mozna, trwa to minute, mozesz brac nawet 2 modele na lotnisko. Przelozenie odbiornika rwd/nemo trwa minute.

Opublikowano

No ale patrz pakiet li-poli kosztuje 15 $ do tego 4 micro serva to jest 14$ do tego silnik z regulatorem 16$ a aparature i tak bym musil kupic takze nieoplaca sie przekladania . Kto mi poleci jakaś tania aparature 4 kanalowa min. bo beda lotki

Opublikowano
No ale patrz pakiet li-poli kosztuje 15 $ do tego 4 micro serva to jest 14$ do tego silnik z regulatorem 16$ a aparature i tak bym musil kupic takze nieoplaca sie przekladania . Kto mi poleci jakaś tania aparature 4 kanalowa min. bo beda lotki

Przeciez w Nemo masz tania aparature 4ch na ktorej polatasz tym RWD. Nie marnuj pieniedzy:) Lataj na tej ktora masz do czasu az postanowisz kupic aparature z komputerem. Tylko kabelel Ci potrzebny zeby 2 serwa na lotki podlaczyc do odbiornika pod jeden kanal o ile odbiornik nie ma 5 wejsc (nie mam pojecia jak ten z nemo wyglada).

Opublikowano
czyli ile trzeba na porzadna aparature ???

400zl+ uzywana w pl, badz ~500 sprowadzana nowa.

Szukaj conajmniej 6 kanalowa z komputerem. 35mhz, czy tez 2.4ghz to juz Twoj wybor.

ps. POCZYTAJ FORUM, odpowiedzi na Twoje wszystkie pytania byly powtarzane 10tki razy...

Opublikowano

Laser 6 fajna aparaturka z tym ze brak komputera moze pozniej okazać się największą bolączką tej apki. Dokladasz drugie tyle i w chinach masz SPECTRUM DX6i :) 2.4 GHz

Opublikowano

Kup sobie odbiornik e-sky, za kilka zlotych, a aparature uzywaj ta ktora masz. jak znajdziesz kase i bedziesz mial ochote to kupisz lepsza. na razie buduj i lataj.

sprzet do RWD byl 100x walkowany. Znajdziesz na forum cale watki temu poswiecone.

baxter

Opublikowano

Tylko uważaj z tą apką od nemo, sam mam i niestety często nie mogę polatać dalej niż 100m bo zaczynają się cyrki. To jest bolączka tych apek. Jeśli dozbierasz to za 125$ ( pomyłka , miało być euro jak dobrze kolega niżej zauważył ) można teraz z anglii kupić Dx6i razem z odbiornikiem który stanowi ponad połowę ceny tej aparatury. Poza tym jest już na 2,4GHz czyli zakłócenia nie są już takie straszne a i zasięg ponoć wręcz super. Sam jeszcze nie mam ale od 4 nocy siedze nocami i o niej czytam jak i wypowiedzi użytkowników. I mając podobny problerm czyli mało kasy zdecydowałem się na nią. Na myślę dwa lata co najmniej starczy. W polsce cena koło 800zł. Z angli sam policz ile wyjdzie a cła się bać nie trzeba.

Swoją drogą nemo bardzo fajny sprzęcik na początek. Na nim "nauczyłem się latać" a raczej poruszać jako tako po niebie bo do prawdziwego opanowania pilotażu to mi pewnie jeszcze bardzo daleko. AKtualnie godzinke temu wyciąłem sobie z depronu zefirka, prócz skrzydeł bo jakoś nie mogę znaleść ich planów do wydrukowania w skali 1:1.

Mnie też koledzy na forum przestrzegali przed kupowaniem tanizny i się posłuchałem. Nemo mam z "demobilu" jak i cały jego osprzęt. I to co piszą to 200% prawda. Jak kupować to dobrą aparature bo ona starcza na najdłużej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.