wisnia Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Czesc Czy jest gdzieś do kupienia model samolotu ktory bede sam mogl sklejac?? Oczywiscie z balsy, albo jakies plany ktore moge odrysowac na balsie powycinac i kleic. Chodzi mi o cos takiego jak jest teraz ta gazet spitfire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Może Wilga? http://www.emodel.pl/esklep/artex-wilga-2000-p-129.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Takich modeli na naszym rynku jest bardzo dużo, potocznie nazywa się je jako tartak a w handlu występują jako KIT. Wystarczy że poszukasz w google hasło KIT modele i znajdziesz tego dość dużo. Ja polecam modele firmy Artex (bardzo dobrze zrobione i tanie), ale jeżeli to ma być twój pierszy model to daj sobie spokój z takim pomysłem. Poczytaj lepiej dział "Od czego zacząć" i zobacz jak doradzamy innym. Ale jak bardzo chcesz to np tutaj masz przykładowe KITy http://modele.sklep.pl/index.php?cPath=1_151 lun tu http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=170_235 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 wisnia pisze Chodzi mi o cos takiego jak jest teraz ta gazet spitfire. Ale ja nie wiem o co Ci chodzi napisz coś o Sobie ile zbudowałeś modeli , jakie masz umiejętności bo z pytań jakie zadajesz wynika że możesz być poczatkujący a dla takiej osoby model spitfire lub podobny to gotowy przepis na porażkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Sory niepomyslalem o tym. Wiec raczej napewno początkujacy, juz od dawna interesowalem sie lotnictwem ale nigdy modelarstwem. I zrodzil sie pomysl na modelarstwo kiedy bylem w kiosku i zobaczylem gazete spitfire. no i stad moje pytanie odnosnie tego samolotu. Co byscie polecili na pierwszy rzut.Wiem ze napewno chcem samolot do skladania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 A nie chcesz tego pierwszego, mozolnie złożonego, za pierwszym razem totalnie roztrzaskać? I jeszcze może i korbowód albo wał silnika urwać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 W temacie owego nieszczęsnego Spitfire'a podałem ci link do zestawu kit Spitfire o rozp. 1600mm i cenie niższej niż 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Tak duże i szybkie samoloty powinny być początkującym zabronione. Można niezłych szkód komuś przysporzyć... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 no niby masz rację ale jeszcze nie doczekaliśmy sie działu "Czego nie polecacie poczatkującym" :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 A przydałby się, bo jak widzę co symulatorem wyczyniam... Moim zdaniem na początek tylko elektryczny, nieduży styropian... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Taki na przyklad NEMO ktory kosztuje około 300 zł a tam juz jest wszystko. aparatura, silnik, regler itp itd. Z tego co pamietam to trzeba accu zakupic i nic wiec ej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Tak właśnie uważam. Ja zakupiłem http://mixmodel.esco.pl/product_info.php?products_id=927&osCsid=fea59cca5241bcc24bbb9d9d8b63113e A i tak jak dobrze trafię, to naprawdę mogę nieźle nawyrabiać... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Dokładnie , polecam nemo , a to z prostej przyczyny , masz w nim symulator i apke z gniazdem symulatora. Oczywiście na FMS się świat nie kończy i są sporo fajniejsze ale to sam musisz szukać. Nemo będzie rozsądnym wyborem i chyba naj mniej szkodliwym. Sam od niego zaczynałem i nadal się nim bawię ( chwilowo nieczynny ). Jest z EPP więc przyjmuje wszelkie kontakty z ziemią bez zająknięcia. Do tego pole z wysoką trawą i tylko latać. A i tak najpierw radzę po złożeniu odstawić na półkę by "odpoczął" i zasiąść do symulatora. Tak na tydzień. No chyba że wolisz spanikować kiedy model będzie leciał na Ciebie a Ty nie ćwicząc pomylisz kierunki sterów w aparaturze. Zawsze moża wtedy schować głowę w piasek i czekać , ale moża też oberwać śmigłem po wystającym z trawy tyłku Jedyna szkoda jaką narazie zrobiłem nemo to ukatrupienie motyla który felernie wleciał mi prosto w śmigło podczal lotu nad łąką aż się kolorowo zrobiło na sekundę :evil: Do tego w nemo masz bardzo fajne serwa które spokojnie potem wykorzystasz w innym modelu. Odbiornik i regler też o ile będziesz chciał brnąć w silniki szczotkowe ale wątpie. Mój silnik który specjalnie dokupiłem do nemo od dystrybutora wysiadł po 30 minutach lotu w sumie. Teraz jest w serwisie gdzie mi powiedzieli że silnik jest zużyty i tyle , szczotki się skończyły. Ale powalczę z nimi troche bo 30 minut lotu to jakaś paranoja. Powinni nazwać te silniki jednorazowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Aż nieprawdopodobne. Pewnie używkę włożyli... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Nie nie , sam wkładałem :twisted: bo nemo z demobilu pozbierane z kilku stron polski. Ale silnik nowka sztuka w folijce całe prawie 30zł kosztował to się wydatkowałem i bede wymagał Łącznie 30 minut i do kosza? :shock: Ja się nie dam , zrobę awanture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 A jak powiedzą, że latałeś non stop tydzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Norbert, moge Ci oddac swojego permaxa z minimaga... nie uzywany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Raffik, bardzo chętnie. Szczotka się przyda bo na bezszczotke z HobbyCity bede pewnie czekał troche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 pisz PW z namiarami. sam silnik, smiglo sobie zostawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Sprawdz czy doszło na PW bo coś mi w wysłanych nie chce się pokazać. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.