Tabul Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Powróciłem do modelarstwa po kilkudziesięciu latach uprawiania "dużego lotnictwa".i w tym kilkuletnim czasie postanowiłem zabawić się modelarstwem RC. Odkupiłem model Easy Glider-a i przypomniałem sobie jak się lata. W tym czasie w warunkach domowych zbudowałem też trzy własne konstrukcji deproniaki, dwa motoszybowce średnich rozmiarów i dwa samoloty. Wszystkie z napędem elektrycznym.i oblatane. Dwa modele, ucząc się na błędach musiałem przerobić, bo nie chciały.być posłuszne w powietrzu. A oto fotki tych letadel:. - Easy Glider - OHAR (styrodur, depron, balsa, sosna) - BZYG 2 (depron, węgiel) - Zefir 1500 bis (sosna,balsa) - Zefir 1700 (sosna, balsa) - Pegaz (sosna, balsa - Bzyg 1 (depron, węgiel) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Obawiam się, że moją "eskadrą" nie będę mógł się więcej bawić. Przyczyna ? Zdrowie! Już nie te oczy i kłopot z chodzeniem.. Cóż lata robią swoje. Niestety.. Szkoda mi tych modeli.aby się zmarnowały. Wszystkie sa oblatane, są w pełni wyposażone i zdolne do lotów. Pragnę aby dostały się w ręce młodych modelarzy.. Gdyby bili by chętni to proszę o kkontakt na pv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Pragnę aby dostały się w ręce młodych modelarzy.. Gdyby bili by chętni to proszę o kkontakt na pv. Szkoda że chcesz się pozbyć tych modeli, ale zanim to zrobisz spróbuj jeszcze raz aby poleciały sterowane przez Ciebie. Co do oddania to proponuję przekazać do jakiejś modelarni będzie wiadomo że trafią pod dobrą opiekę. PS.Czy masz może plany motoszybowca - Pegaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Andrzeju, Mój Pegaz nie jest Kopia oryginalnego Pegaza, Skrzydła i usterzenie są zupełnie inne. Myślę o przekazaniu modeli do jakiejś pobliskiej modelarni. Ale gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabul Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Wszystkie modela są już w rękach innych modelarzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 A co ze Spitem ? Latał w ogóle ? Pozdrawiam -Antoni 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekLatacz Opublikowano 29 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 Gratulacje modeli, dużo zdrowia życzę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 9 godzin temu, PrzemekLatacz napisał: Gratulacje modeli, dużo zdrowia życzę szczególnie odgrzewane kotlety są wyjatkowo zdrowe.....temat zakonczony 3 lata temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi