Skocz do zawartości

Spalony odbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem totalnym nowicjuszem i niedawno zamowilem troche tanich czesci na start. Miedzy innymi byl to nadajnik firby Flysky Fs-i6 z odbiornikiem Fs-ia6 w zestawie. Niestety owy odbiornik przez nieuwage i glupote nowicjusza spalilem.

W tym momencie narodzilo sie kilka pytan.

1. Czy reklamowac pod pretekstem otrzymania go w takim stanie? (Wiem ze bylo by to hamskie)

2. Jaka jest roznica miedzy fs-ia6 oraz fs-ia6b?

Opublikowano

No cóż...zdarza się nie tylko nowicjuszom - czasami tez zabija rutyna i pośpiech . Te odbiorniki to różnią się zewnętrznie ilością antenek i co za tym idzie jeden ma telemetrię a drugi nie ma . Są do dokupienia same odbiorniki na min. znanym portalu aukcyjnym , może u p. Bodziocha z Krakowa...... . W każdym bądż razie czy to fsi6 czy fsia6b to każdy z nich można sparować z nadajnikiem który posiadasz.

Opublikowano

Różne rzeczy się "palą" w naszej elektronice, mimo to wiele z nich da się naprawić. Otwórz, pokaż fotki na forum. Jest tutaj grupa mądrych ludzi, którzy mogą Ci pomóc.

Wyjsrapatalkowane po zbóju ;)

Opublikowano

Nwm czy dobrze widac ale z tego co ja widze to spalone sa 3 drobne elementy. Tak drobnej lutownicy i takich elementów nie posiadam wiec nie bardzo bylo by mozliwe naprawienie na wlasna reke. Jak już w przywitaniu powiedzialem, mieszkam w niemczech wiec wszelkie serwisy w polsce nie sa w moim zasięgu.

W takim eazie prawdopodobnie zamówię nowy odbiornik a dla pewnosci 2 nowe.

Czyli nie ma znaczenia ktory rodzaj odbiornika zamówię, oba beda dzialac z moim pilotem tylko fs-ia6b mozna dodatkowo modyfikowac i ma lepsze polaczenie?

post-20828-0-28783500-1513509472_thumb.jpg

post-20828-0-98784700-1513509502_thumb.jpg

Opublikowano

Myślę że wtyczka regulatora jest podłączona odwrotnie do odbiornika. Chociaż takie podłączenie nie spali każdego odbiornika np. JR, Graupner na pewno nie bo takich używam i zdarzyło mi się podłączyć odwrotnie. Ważne aby kabelek z "+" był w pozycji środkowej.

Opublikowano

Myślę że wtyczka regulatora jest podłączona odwrotnie do odbiornika. Chociaż takie podłączenie nie spali każdego odbiornika np. JR, Graupner na pewno nie bo takich używam i zdarzyło mi się podłączyć odwrotnie. Ważne aby kabelek z "+" był w pozycji środkowej.

Mozliwe ze podlaczylem odwrotnie ale teoretycznie od tego nie powinno sie spalic.. Pomyslalem ze regulator moze przesulac zle napiecie...

Opublikowano

Chcesz szybko kupić to polecam https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6-receiver-6ch-2-4g-afhds-2a-receiver.html

Z Chin idzie około miesiąca.

Przed świętami i tak nie dojdzie juz, a do 9 stycznia sobie poczekam bo i tak musze zamowic sobie jeszcze przedłużacze. Po za tym to ten sklep nie wysyla do niemiec niestety, a cena wyjdzia taka sama wiec nie ma znaczenia.

W kazdym razie dziękuję za pomoc. :3

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.