Bart_007 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Hej To pytanie do osób, które większą wagę przykładają do video (a może wcale niekoniecznie). Rekomendowaną częstotliwością klatek jest 50/s i dlatego często używa się filtrów szarych, pozwalających zejść do tej wartości. Ale wiadomo, że ekspozycja nie jest stała i przypuszczalnie trzeba będzie czasem korygować w ustawieniach (w powietrzu filtra nie podmienię). Mam więc pytanie - jak te korekcje (np. do 100fps) wpływają na jakość filmu. W ogóle jak wpływa większy fps na jakość filmu ? Powiedzmy, że celem jest jak najbardziej kinowy efekt. Latam Mavikiem i w zasadzie odpowiedziałbym sobie sam nagrywając różne wersje, ale... mój komputer nie przerabia zrzuconego materiału. Biedak czeka na upgrade. Może jakieś materiały porównawcze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Tu masz taką próbkę kamerką SJ5000+. Nie pamiętam czy ustawiłem 100 czy 50 fps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi