Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Hejka. Długo się zastanawiałem nad modelem RC. Wczoraj postanowiłem zakupić owo cudo pod pretekstem, że dla synka, z tym, że synek ma 16 miesięcy :D A więc model tak jak w tytule. Reelay Dart w wersji Brushless czyli z silnikiem bezszczotkowym i akuskiem 7.2V s2 2000 mAh NiMH. Bryczkę kupiłem używaną za 350 zł. Pierwsze wrażenia super. Jak ogarnę jak wstawiać zdjęcia to zaktualizuje temat. Co sądzicie ogólnie o tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Szczrze za ta kase to nic ciekawego Za podobne pieniadze mozna bylo kupic nowego vandala na hk ktory jest o niebo lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 No i pierwsza kraksa. Na zdjęciu zaznaczyłem uszkodzony element. Może ktoś bardziej doświadczony wie gdzie można takie coś kupić. Ja nawet nie wiem gdzie szukać. Szlak by to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Może ktoś bardziej doświadczony wie gdzie można takie coś kupić. Ja nawet nie wiem gdzie szukać. Czy oczekujesz, że ktoś wpisze za Ciebie w Google hasło "Reely Dart Brushless części" i poda Ci pierwszy z brzegu link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Miałem kiedyś styczność z tą firmą i ogólnie nie polecam same problemy były z moim samochodem,części do tego w Polsce nie dokupisz musisz sztukowac no chyba że na conrad.de ale przesyłka swoje kosztuje. Tak że nie szalej dbaj o niego i broń Boże nie skacz nim a może się odwdzięczy bezawaryjnoscią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Nie liczę na to. Jedyne co znalazłem to pare części na conrad właśnie. Raczej mi chodziło, ze może jakiś inny model ma podobne podwozie czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 To trzeba było napisać, że szukałeś ale nie znalazłeś. wygląda na to że nie ma i skazany jesteś na Conrada - chyba, że sam sobie dorobisz taką część np z aluminium 1mm. Można taką płytkę kupić np w Leroy przyłożyć starą - nanieść pozycje otworów i wyciąć. Będzie lepsza niż oryginalna. Tylko że jak przydzwonisz z tą aluminiową to pęknie coś innego. I wtedy już może być ciężko. Innymi słowy odrobiłeś lekcję pod tytułem: "Zanim kupię model sprawdzę czy i gdzie można kupić części zapasowe..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 No widzicie. Trochę lekcję odrobiłem. Stać mnie było tylko na taki model z niższej półki. Jak się wkręcę w to hobby to będę myślał nad czymś lepszym. UDAŁO SIĘ!!!!!! na olx znalazłem. Co prawda 50 zł ale chyba jedyna opcja :D:D Wracamy do gry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Teraz tak - a jeszcze tyle części do połamania: wahacze, zwrotnice, drążki... nie wspominając o zębatkach zdawczej i odbiorczej no i przeguby... dużo tego. Chuchaj i dmuchaj to może doturlasz się do lepszego modelu bez większych inwestycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Szkoda. Trochę czytałem i dużo opinii pozytywnych było. Czyli dokonałem złego wyboru. Może jakoś to będzie. A w razie czego za czym mam się rozglądać? Chodzi mi o buggy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Wybór jest OK - pod warunkiem, że nie będziesz nadmiernie szalał, bo na naprawy wydasz więcej niż gdybyś użytkował inny (początkowo droższy) model - ot taki model marketingowy - jak drukarki atramentowe: tanie urządzenie - drogie materiały eksploatacyjne. A że coś połamiesz to już wiesz - a następne części tylko czekają i nie jest kwestią czy - tylko kiedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 na chwilę obecną udało mi się posklejać i powzmacniać uszkodzone elementy. Robota dobrze wykonana. Tak przydzwoniłem, że metalowa blacha co pod podwoziem jest się wygięła. Ale części i tak się przydadzą, na następny raz. Z każdą awarią będę wprowadzał ulepszenia jak dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 udało mi się skompletować wszystkie uszkodzone elementy. Składam, myję i idzie na sprzedaż. Co Panowie polecacie, żeby się nie rozsypało po 2 zderzeniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Jak ma się nie uszkodzić po zderzeniu, to chyba tylko młotek. Zależy jaki budżet. Ale pamiętaj że droższy model to droższe części. Jak skala 1:10 to himoto, strada i klony. Jest dobry dostęp do części, części nie są drogie, wytrzymałość modelu do przyjęcia. Nie wiem jak z modelami z aliexpress i z częściami do tego, dlatego nie polecę, może ktoś kto ma taki wypowie się w tej kwestii. Jak budżet większy to Traxxas , Losi, Mugen, itp. Może mniejsza skala? Ostatnio kupiłem dla młodego troiana z bezszczotką za 250 zeta, do tego pakiet lipo i śmiga aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Moje dzieci bawiły się Strada. Części dostępne w każdym sklepie a jak nie w PL to za granica i w przystępnych cenach. EDIT: Moj watek: http://pfmrc.eu/index.php/topic/55074-wybor-pierwszego-off-roada-jest-maverick-strada-xt-evo-s/ i troche o stradzie: http://pfmrc.eu/index.php/topic/71565-czy-himoto-katana-brushless-na-pocz%C4%85tek-jest-odpowiedni/ Ogólnie to nasz model leży w pudelku - bo nie ma z kim jeździć, a dzieciaki wola latać race quadami - i jest przeznaczony na sprzedaż. Ma obecnie zamocowany napęd szczotkowy - też Strada (Silnik Maveric 22T, regiel itd). Jak byłbyś był zainteresowany to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 a co o tym sądzicie? http://allegro.pl/wielki-i-potezny-himoto-bowie-zdalnie-sterowany-rc-i7017893416.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Panowie, myślicie, że ta środkowa część też jest w zestawie? Pisze w opisie 3 nr seryjne ale w tekście jest "Aluminiowe mostki amortyzatorów przód i tył". Próbowałem się kontaktować 2 razy. Mieli oddzwonić jak sprawdzą i cisza. Może ktoś z was zamawiał ten zestaw? https://www.conrad.pl/p/aluminiowe-mostki-amortyzatorow-przod-i-tyl-reely-10420-10421-10436-zamiennik-1365355 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 IMHO tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 IMHO tak No to zaryzykuję. Innego wyjścia nie ma na tą cześć. Już chyba rozpatrzyłem wszystkie możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiuekonom Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Dorobione na drukarce 3D. Śmiga aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi