hornet2 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam ! Potrzebuję porady kogoś bardziej doświadczonego w tematyce dronów . Niedawno kupiłem drona Aosenma CG035 . Wywaliłem z niego stockowego gimbala wraz ze stockową kamerą . Kupiłem gimbala Walkera G2D . Dron nie jest duży . Z aku waży 509g . Jaką kamerę kupić do niego ? Chciałbym wykorzystać stockowy monitor FPV 5,8GHz i gogle Eachine EV800 . Do tego gimbala jest dedykowana kamera iLook i iLook + . Obie już mają wbudowany nadajnik FPV 5,8GHz i mogą współpracować ze stockowym monitorem drona CG035 i goglami EV800 . Tylko którą kupić ? HD czy full HD ?Gimbal wraz z aku zasilającym kamerę waży 128g . Kamera Ilook waży 79g . Ilook+ 125g . Wraz z gimbalem w przypadku kamery iLook + byłaby to połowa wagi drona . Nie za dużo ? Może ktoś z Was posiadał lub posiada kamerę iLook ? To by mi powiedział jak jest z jakością filmu z tej kamery ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Dowolną... na jaką Cię stać. Gimbal jest dostosowany pod wszystkie gopro podobne kamery. Ja z powodzeniem stosuję Xiaomi Yi (mam dwie) i oferują baaardzo przyzwoitą jakość w stosunku do ceny zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Chodzi mi o to jak już napisałem by mieć podgląd wizji na stockowym monitorze i goglach EV800 . Kamera o której Ty piszesz ma przesył obrazu po WiFi . Natomiast z iLook nie musiałbym nic kombinować bo ma już wbudowany nadajnik FPV 5,8 GHz . I na pewno będzie współpracować z wymienionym monitorem i goglami . Tylko czy ta iLook + nie byłaby za ciężka do tego drona ? Jest on zasilany aku 2S . Co prawda pomiędzy kamerami iLook i iLook + jest różnica 45g wagi . Ale czy zbytnio nie przeciążę drona ? Musiałby dźwigać 250g . Tak byłoby o prawie 50g mniej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Większość kamer sportowych ma wyjście AV. Do tego wyjścia AV wkładasz kabelek, który podpinasz do nadajnika VTX i masz tak samo jak ten ilook. Kabelek: https://pl.aliexpress.com/item/HFES-Hot-Hot-New-Jmt-Gopro-Hero-3-Gopro3-USB-to-Av-Video-Output-with-5v/32817075581.html https://pl.aliexpress.com/item/1pcs-LS4G-Gopro-Hero3-USB-90-Degree-Connector-to-AV-Video-Output-Cable-FPV-Hero-3/32463559300.html Do kamer gopro jest nawet nadajnik ktory wpina się bezpośrednio w kamerkę: https://pl.aliexpress.com/item/Light-L250-5-8G-250mW-VTX-FPV-Transmitter-With-Connecting-Cable-Free-Shipping-With-Tracking/32367812846.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Z tego co pisze w instrukcji gimbala G2D to do niego są dedykowane kamery : iLook , iLook + , Gopro i Sony . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 A nie łatwiej sprawdzić sobie wymiary? Jakimś dziwnym zrządzeniem losu Xiaomi, SJ Camy, Gitupy, Firefly, Ekeny, Mjx, inne no name itd itp maja taki sam wymiar jak GoPro Hero 3. Ciekaw jestem dlaczego... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi