meloow Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Kaziuk filozof jakiś jesteś czy co :roll: posłuchaj rad doświadzczonych kolegów a oni napewno dobrze radzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 No dobra popatrz,szkoda że dotknąć nie możesz Tomaszu Trzyma się na wcisk[to niebieskie]a wibruje jak jasna .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Nieno Meloow... Czym to wkleić w drewno? Jeśli ktoś nie wie, niech nie odpowiada i tyle... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 zrób na wciśk na pisze Olo a dodatkowo kapnij kilka kropel CA lub żywicy 5 minut i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ale po co chcesz tę rurkę wklejać????????????????????????????? W ogole po co ci ona????? Serwo gazu masz daleko od silnika? U mnie cięgno na odcinku serwo ramię przepustnicy jesli jest idzie po prostej to wstawiam odcinek preta np 1,5mm ze snapami na obu końcach. Natomiast jesli odcinek serwo ramię gażnika nie jest w jednej lini tzn idzie po łuku to wstawiam bowden i wtedy faktycznie przyklejam go do wręgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Blisko, ale będzie ciągle tarło o zbiornik paliwa... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Kaziuk, wysuń z wręgi czołowej na ok 1 cm i kapnij jakąś "kropelką" czy inną "sekundą" i po temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A no widzisz, teraz dopiero piszesz w czym rzecz. Skoro będzie tarło o zbiornik to na pewno tarło będzie też o rurkę. Może więc lepiej tak jak mówiłem - na sztywno z pręta lekko wygiętego tam gdzie miałoby trzeć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Kaziuk, wysuń z wręgi czołowej na ok 1 cm i kapnij jakąś "kropelką" czy inną "sekundą" i po temacie Tej cholery nic nie chwyta. Po wyschnięciu samo odpada... Fokker, chyba tak zrobię, tylko z pręta 2mm. Jego długość będzie około 35cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 ... to co to za bowden??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Prawie przeźroczysta rurka załączona tu przez Wietnamczyków... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 ...a odrobina silikonu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Planowałem taką próbę, tylko nie miałem otwartego. Ale zrobię chyba goły, sztywniejszy ciut pręt 2mm, jak radzi Fokker. To będzie chyba działać... Dopisałem: Niestety, pod pręt 1,8mm musiałbym rozwiercać wajhę gaźnika, a cieńszy byłby już chyba za mało sztywny (długość 35cm). Otworzę silikon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Niczego nie rozwiercasz!!! W ramię dźwigni przepustnicy wkładasz snapaa do jego regulowanej cześci lutujesz popychacz z pręcika. Możesz też specjalnymi kombinerkami końcówkę drutu zagiaż w "Z" i też nie wypadnie z otworu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Nie mam ani snapa, ani szczypiec... Na razie mam tylko to, co jest tu w zestawach... :? A przy moim szczęściu wiem, że jak kupię snapa, to on tu nie będzie pasował... Taki http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=1_33&products_id=1437 ? Zrobiłem już na noc próbkę z silikonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Owiń rurkę taśmą pakową, albo tzw. "skoczem", wsuń w otwór we wrędze, kapnij CA Możesz założyć rurkę termokurczliwa na rurkę bodwenowa i zacisnąć opalarką (ostrożnie z temp. ), jak ostygnie w otwór we wrędze i na CA te rurki sie nie klejąniczym, ale było jużo tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 ... te rurki sie nie klejąniczym, ale było jużo tym Więc czym to tu wkleili Wietnamce, że się można na tym wieszać? Wyniki nocnej próby: - Silikon bardzo dobrze trzyma się PET, ale tej rurki bowdenu wcale. Z materiału tej rurki, to możnaby właściwie robić formy wtryskowe pod silikon, epoksyd, CA i Hermol, tak wynika z moich prób. ... Możesz założyć rurkę termokurczliwa na rurkę bodwenowa i zacisnąć opalarką (ostrożnie z temp.), jak ostygnie w otwór we wrędze i na CA ... Armandzie bingo! CA się pięknie trzyma termokurczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 A czym porządnie skleić ABS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Specjalizowanym klejem dwuskładnikowym do klejenia zderzaków. Polecam firmę Bison. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziuk Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Dzięki Kojocie! A nie miałbyś może linku do takiego dokładnie Bizona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.