hornet2 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Grzeje mi się w gimbalu silnik od osi roll . Rozebrałem go i dałem na oś trochę oleju . Ale nic to nie pomogło . Z silnika jest słyszalne takie jakby syczenie . Zmniejszałem moc osi . Syczenie wtedy ustawało ale gimbal przestawał działać w osi roll . Obecnie mam założoną oryginalną kamerę iLook . Kombinacja z wyważaniem też nie pomogła . Zostawić tak ? Silnik nie robi się bardzo gorący . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 A sterownik to....? A tak przy okazji czy ty kupujesz ten sprzęt z likwidowanego serwisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Gimbal kupiony w Bg . Od miesiąca tak z nim się męczę .Jest możliwość regulacji mocy i gain dla obydwóch osi .Oś pitch jest w porządku . Z osią roll są problemy . Z silnikiem jest podobna sytuacja jak z serwem gdy nie może się ustawić do punktu neutralnego i cały czas "brzęczy " . Tutaj jest to samo . Silnik też wydaje odgłos , coś w rodzaju piszczenia . Jak zejdę peerkiem z mocą i zwiększę gain piszczenie ustaje ale oś roll zaczyna "chodzić " mułowato . Silnik nie jest bardzo gorący .Powiedzmy że jest dość ciepły . Nie wiem co by jeszcze wymodzić żeby to zaczęło działać ? Może żyroskop fiksuje albo sterowanie gimbala ? Bo kamera jest dobrze wyważona . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Tyle, że mnie nie interesuje to gdzie kupiłeś tylko jaki ma sterownik. Ale czytając twoje posty podejrzewam, że jest to alexmos Rozwiązanie problemu: W GUI zmień "częstotliwość PWM" na "HIGHT (silent). A wystarczy przeczytać instrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Sorki ! Nie napisałem że to gimbal Walkera G2D , wersja plastikowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 To też 8 bitów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Jakie powinno być napięcie do sterowania osią pitch w gimbalu G2D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Steruje się nie napięciem a długością impulsu a czy jest to logika 3,3V czy 5V nie ma znaczenia. Sprzęt łyknie jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi