kolekszy Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam, po spalinach, elektrykach przyszedł czas na Heli. Do nauki kupiłem sobie helikopter jak w temacie. Ale mam mały problem, niby jest fabrycznie ustawiony, jednak kręci się w koło... Nie wiem czy tak ma być ale nie reaguje śmigło ogonowe na ruch manetkami. Wszystko jest ładnie pospinane. Pomożecie znaleźć gdzie leży przyczyna ? Zdjęcia przedstawiają fabryczne nastawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 "Nie wiem czy tak ma być ale nie reaguje śmigło ogonowe na ruch manetkami. " tzn ? Nic? Serwo nie działa? Czy dziala, ale może nie w tą strone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolekszy Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Robi ruch po włączeniu aparatury i wraca do poprzedniej pozycji. Ruszając manetką lewo/ prawo nie ma żadnej reakcji na śmigle ogonowym. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Jest reakcja na inne ruchy niż lewo prawo? Może nawet inną "manetką"? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolekszy Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Inne manetki działają prawidłowo, gaz, przechył w przod/ tył i pochyl na boki. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mustaf90 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Robi ruch po włączeniu aparatury i wraca do poprzedniej pozycji. Ruszając manetką lewo/ prawo nie ma żadnej reakcji na śmigle ogonowym. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Na żyroskopie masz pokrętło LIMIT które ogranicza ruch serwa. Jeśli jest skręcone całkiem to może być tak, że to powoduje brak reakcji serwa. Spróbuj je przekręcić mniej więcej na połowę jego zakresu obrotu i zobacz czy serwo ożyje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolekszy Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Niestety, ale kręcenie limitem nic nie daje. Robię jeszcze jedno podejście bo chyba coś w kabelkach nie tak podłączone jest. Jeśli to nie pomoże to w domu mam Rds8000 , podmienienie nadajnik i odbiornik i sprawdzę. Mogę prosić o podpowiedź co ma być podpięte pod dane gniazdo Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek "Viper" Opublikowano 20 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 To jest nowe czy używane? Jak nowe to nie rzeźb tylko na reklamację i wymiana. A jak już chcesz coś do nauki to WL Toys V977 o niebo lepszy jest. Nawet V911 ze stałym skokiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolekszy Opublikowano 20 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 Nowe, ale leżak półkowy... Przeleżał u mnie 3 lata. Wtedy stwierdziłem że Heli to nie dla mnie i bawiłem się akrobatami. Problem ogarnięty, problemem były podłączenia. Osobiście nie przypominam sobie żebym coś tam majstrował. Niestety nie obyło się bez strat podczas podłączania. Uszkodziłem łopatę. Możecie polecić sklep gdzie kupię nowy komplecie ? Na v912 uczyłem się latać. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Niestety, ale kręcenie limitem nic nie daje. Robię jeszcze jedno podejście bo chyba coś w kabelkach nie tak podłączone jest. Jeśli to nie pomoże to w domu mam Rds8000 , podmienienie nadajnik i odbiornik i sprawdzę. Mogę prosić o podpowiedź co ma być podpięte pod dane gniazdo Aile - serwo tarczy Elev - serwo tarczy Thro - regulator silnika Rudd - 3 przewodowy kabel od żyroskopu Gear - 1 przewodowy kabel od żyroskopu Aux1 - serwo tarczy W tej konfiguracji pozostaje ustawić jeszcze rewersy na kanałach oraz czułość żyroskopu (zapewne jeden z potencjometrów aparatury). Co do łopat podajesz za mało informacji jaki otwór montażowy, grubość okucia czy to łopaty o stałym skoku czy profilu symetrycznym. Jeśli o stałym skoku to zastanowił bym się nad tymi. http://allegro.pl/xtreme-lopaty-225mm-drewniane-8-stopni-2szt-do-ho-i5145693186.html sprzedawca pisze 225mm ale na łopacie widać napis 255mm o kącie 8 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolekszy Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Łopaty zamówiłem w Niemczech, niestety ale w Polsce brak części do tego modelu. Pierwsze koty za płoty, udało zawisnąć więc teraz tylko do przodu. Aktualnie szukam kogoś z okolic kto nauczy mnie lepiej latać. Stety/ niestety ale v912 latała " sama" tutaj jest ciężej. Heli na pewno nie jest dobrze wytrymowany bo ucieka troszkę na boki Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi