grakam Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Witam wszystkich forumowiczów. Adrenalinka jeszcze krąży w żyłach ponieważ właśnie wykonałem swój pierwszy w życiu lot elektroszybowcem: odkupionym od kolegi z lotniska modelem PROXIMA 2,6m. Wcześniej poświczyłem trochę na symulatorze i muszę przyznać , że poszło całkiem nieźle - bo wylądowałem 8) i model w jednym kawałku. Dzisiaj dość mocno wiało , więc nie było łatwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Gratulacje Witamy w gronie LATACZY ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arki Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 witam gratulacje i tak ma byc ilosc startow musi byc zgodna z londowaniami daj fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grakam Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Parę fotek z dzisiejszego dnia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Gratulacje Witamy w gronie szybowników i oby każde lądowanie było udane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grakam Opublikowano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Dzięki za dobre słowa! Drugie latanie przebiegło wyśmienicie. Wybaczcie ten nieskromny zachwyt ale dla mnie było rewelacyjnie. Trochę tylko przedobrzyłem przy lądowaniu i czeka mnie mała naprawa. Będąc wysoko nie wypróbowałem zachowania modelu po włączeniu hamowania. Zrobiłem to jakieś 2 metry nad ziemią. Model dziwnie zadarł , zakołysał się i nie zdążyłem wyprostować. Zaczepił skrzydłem i wykonał mikro "cyrkiel" . Straty to odklejone mocowanie statecznika poziomego - nic poważnego. Do tego zagubił się zamek kabinki ale to drobiazg. Powinienem lądować bez hamowania. Najwyżej przeszedłbym się dalej po model. Tak ogólnie to drugie latanie bardzo mi się podobało. O wiele mniej nierwów niż za pierwszy razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Także następnym razem wypróbuj w powietrzu hamulce ale już teraz możesz im spokojnie dodać wychylenia statecznika poziomego w dół. Ps: lotki wychylasz w górę czy do dołu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grakam Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Miałem ustawione wychylenie lotek w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grakam Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Pragnę donieść , że właśnie wykonałem szybowczykiem pierwszą pętlę, beczkę i imelmana. Adrenalinka jak przy pierwszej pętli helikiem ;D . Acha moim modelem (wtedy jeszcze nie był mój) kolega z lotniska zdobył MP 2008 w F5RCES zdjęcia do obejrzenia w październikowym RC Przeglądzie (strony 38-39). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.