Aras 40 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Witam wszystkich modelarzy. Na imię mam Arek, lat aż 40 i mieszkam w Rudzie Śląskiej. Zawsze fascynowałem się modelami latajacymi RC.W końcu zebrałem się w garść i kupiłem sobie moto szybowiec tyle że jeszcze nigdy nie latałem. Teraz muszę ponownie nabrać odwagi i iść na pola spróbować swych sił. Chętnie bym poznał modelarzy z Rudy Śląskiej może by mi pomógł w pierwszym locie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Czołem, Kolego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Witam serdecznie Panie Marku jest pan tu moderatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Pewnie że Ci pomogą używaj opcji szukaj czytaj itd Na dobry początek przygody z modelarstwem lotniczym proponuję nabyć symulator i ćwiczyć by wyrobić sobie nawyki. Z kolegami z Rudy spotkają się jak zaproszą Ciebie na lotnisko zobaczysz w realu co i jak. W powietrzu nie ma czasu na błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Cześć sebka34 dziś byłem spróbować swych sił na polu i efekt taki: wysokość lotu około 4m długość lotu około 15-20m straty: skrzydło główne złamane, mocowanie silnika w kadłubie wgniecione do tego stopnia ze silnik się nie kręcił.???? Ale już wszystko ogarnięte, posklejane wyprostowane. tylko teraz już sam nie pójdę tylko z kimś doświadczonym no chyba ze nie uda mi się nikogo poznać to będę sam próbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Wyrób sobie nawyki na symulatorze inaczej znienawidzisz modele latające bo będziesz tłukł krety co nie miara jest tutaj paru chłopaków z Rudy napisz zapoznaj się chyba nawet macie tam modelarnię. P.S Co się stało 4m w górę i 20m to już sporo miałeś czas by rozpędzić model Co się stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Były 3 próby z tym samym zakończeniem,za każdym razem skręcił w lewo i nagle pikował dziobem w kreta.A od samego początku trzymałem ster w pozycji aby się wzbijał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Cześć Arek. Pewnie zaraz ten temat będzie gdzieś przeniesiony i się sporo dowiesz od Kolegów. Na moje oko to model powinien się wznosić bezproblemowo na pełnej mocy silnika bez udziału steru wysokości chyba że jest źle ustawiony, (sprawdź przed lotem czy wszystko działa i czy żaden ster nie jest wychylony i czy środek ciężkości modelu jest mniej więcej w 1/3 szerokości skrzydła ( czyli w okolicy 1/3 cięciwy ) patrząc od przodu zwykle w modelach piankowych tam gdzie rurka węglowa). Jest też możliwość że robi takie rzeczy bo go przeciągasz właśnie przez wychylenie steru wysokości do góry, wtedy traci prędkość i moment od śmigła przechyla go no i kret. Inna sprawa że jak go skretowałeś kilka razy to już może być ciężko z jego własnościami lotnymi. Przeczytaj to ( 20 zł ) a unikniesz problemów początkującego: https://www.gandalf.com.pl/e/abc-lotniczych-modeli-zdalnie-a/?gclid=EAIaIQobChMIyd_ZjPix2QIVS7obCh0j4wzZEAQYAiABEgI_2_D_BwE&gclsrc=aw.ds Jak poznasz podstawy to rzeczy typu Top Gun już na forum doczytasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam Grzegorz to na 100%była moja wina tylko jeszcze nie wiem w którym miejscu ona leży. A co do wyważenia to wyważyłem go zgodnie z zaleceniem producenta. No nic tylko musze się uczyć i uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Grzesiek juz Ci napisał co robisz źle. Przeciągnąłeś go i tyle. To nie akro 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam zalesvw pewnie tak ale chyba poczekam aż zapoznamy kogoś na miejscu co lata i spróbuję razem z nim. Boję się trochę następnego klejenia. Bo chyba kiedyś się skończy miejsce do klejenia☺. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 20 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Witam was potrzebuje pomoc co do konta na forum. Jak wiecie jestem tu nowy zarejestrowałem się ale coś tu nie prądzi do końca. Bo jak chciałbym o coś zapytać na forum to niestety pisze ze nie mogę,jak chce na jakiegoś z kolegi kliknąć pisze nie mam takich uprawnień. I co tylko pisze upss coś poszło nie tak. Pisałem już do moderatorów ale zero odpowiedzi. Tak że nie mogę nikogo o nic zapytać ani tematu napisać, mogę tylko odpowiedzieć do kogoś kto mnie pierwszy napisał. Co mam w takiej sytuacji zrobić? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Witamy na forum, konto aktywne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi