Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Witam planuję zaprojektować mały 2płatowiec akrobacyjny pod osmaxa10la proszę o radę jaki profil można zastosować(najkorzystniejszy) oraz jak znaleźć środek ciężkości Dla orientacji podaję przybliżone wymiary modelu -długość około700mm -rozpiętość około 800-850mm -waga do 500g Pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Mam takie programy, wyśle Ci je na e-mail :wink: Podaj mi adres poczty Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Jezeli dwuplat ma skrzydla proste, bez skosow, to wyanacza sie srodek tak samo jak w jednoplacie. 1/3 cieciwy, a cieciwe mierzy sie od natarcia "przedniego' plata do splywu "tylnego'. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Znalazłem linki: Program do wyznaczania ŚC - http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm Prodram do wyznaczania profilu - http://www.profili2.com/eng/default.htm Mam nadzieję że pomogłem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Mam takie programy, wyśle Ci je na e-mail :wink: Podaj mi adres poczty Pozdrawiam mój e-mail scythe777.82@tlen.pl z góry dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Jezeli dwuplat ma skrzydla proste, bez skosow, to wyanacza sie srodek tak samo jak w jednoplacie. 1/3 cieciwy, a cieciwe mierzy sie od natarcia "przedniego' plata do splywu "tylnego'. Baxter Ten samolocik będzie miał skrzydła bez skosów ale dolny płat będzie ok 100mm krótszy od górnego a i cięciwa dolnego będzie krótsza o ok 20% czy to będzie miało znaczenie przy środku ciężkości? Pozdrowienia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wysałem już na podany adres :wink: Pozdrawiam Alek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Zbyt słaby silnik jak na dwupłata-akrobata o takiej rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Wysałem już na podany adres :wink: Pozdrawiam Alek jeszcze raz wielkie dzięki 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Witam, jak można to też proszę kill3ro92@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Zbyt słaby silnik jak na dwupłata-akrobata o takiej rozpiętości. to do podstawowej akrobacji będzie a jak nie wystarczy to jakiegoś MVVS 2,5cm mu wsadzę Pozdrawiam 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 jeszcze raz wielkie dzięki 8) Bardzo proszę Witam, jak można to też proszę kill3ro92@gmail.com Już wysłałem :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 25 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Witam to i ja poprosze g_hucher@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 a ja tez byłbym wdzieczny za plany: tanimal@tlen.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 a ja tez byłbym wdzieczny za plany: tanimal@tlen.pl Plany jeszcze nie istnieją w całości,dopiero zacząłem je rysować,ale jak skończę to udostępnie Pozdrowienia 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.